В началото на следващата седмица се очаква президентът да обяви

...
В началото на следващата седмица се очаква президентът да обяви
Коментари Харесай

Вижте кои ще са министрите в служебното правителство на Радев под №4

В началото на идната седмица се чака президентът да разгласи разформироване на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно държавно управление. Това ще бъде четвъртият длъжностен кабинет, назначаван от Румен Радев. Засега няма изясненост кой ще оглави новото държавно управление, само че се спряга името на някогашния обществен министър в предходния длъжностен кабинет – Гълъб Донев. Той не удостоверява към този момент.

Явор Гечев е съвсем сигурен за аграрното министерство. В момента той е измежду натирените от кръга на Корнелия Нинова и не желае и да чуе за паркетните драми в Българска социалистическа партия, тъй като работата в аграрния бранш му е по-важна. Другият е адв. Иван Демерджиев, който ще поеме Министерство на вътрешните работи от Бойко Рашков. Друго име за вътрешното ведомство е Венцислав Катинов.

Очаква се във външното министерство да отиде или дипломат Марин Райков, или другият посланик от кариерата и също някогашен министър Светлан Стоев.

Според Нова тв, в кабинета ще се завърне с сектор еврофондове и някогашният вицепремиер Атанас Пеканов (на снимката). Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката – отстраненият началник на " Булгаргаз” – Николай Павлов.

По непотвърдена информация министър на правораздаването може да стане Крум Зарков, а опазването на здравето да поеме някогашният министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР