В началото на следващата година ще започне изработването на техническия

...
В началото на следващата година ще започне изработването на техническия
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-Сливен отново с въпрос за дейностите по изграждане на отбивка към  АМ „Тракия“

В началото на идната година ще стартира изработването на техническия план и Подробен организационен проект /ПУП/ - Парцеларен проект за създаване на Пътен възел „ Кермен “ на автомагистрала „ Тракия “. Това излиза наяве от отговора на въпрос на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова към служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Още на 13 май тази година, в границите на 47-то Народно събрание, народните представители от Сливен Десислава Танева и Мария Белова насочиха запитване до вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството в държавното управление на Политическа партия Гроздан Караджов какви действия по построяването на пътния възел са осъществени в последната година и в какъв период се планува да започва и завърши построяването на пътния възел. Тогава Гроздан Караджов отговори, че до края на месец юли 2022 година ще бъде оповестена публичната поръчка за разработване на механически план и Подробен устройствен план за създаване на пътен възел „ Кермен “.

От отговора на служебния министър в този момент излиза наяве, че по оповестената на 8 август процедура за разработване на механически план и Подробен устройствен план, на 13 септември са отворени 8 предложения. Очакваният от АПИ показателен период за подписване на контракт е първото тримесечие на 2023 година, при положение, че няма обжалване на процедурата. Срокът за осъществяването на проектантските работи е 3 месеца. След като техническият план бъде подготвен, ще стартират и отчуждителните процедури. Ще се разгласят публични поръчки за избор на строител и строителен контрол. След издаването на разрешението за градеж ще може да се разпореди и строителството на пътния възел при Кермен.

Близо две години Кермен и прилежащите обитаеми места чакат плана за създаване на пътен възел на автомагистрала „ Тракия “. Пътните артерии, водещи до този възел даже бяха ремонтирани. Преди повече от една година беше утвърдено задание за планиране на оборудването.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР