В началото на следващата година ще станат ясни изпълнителите на

...
В началото на следващата година ще станат ясни изпълнителите на
Коментари Харесай

Даниела Димова: Ремонтът на сцена Филиал ще приключи до 2021 г.

 В началото на идната година ще станат ясни изпълнителите на оповестените публични поръчки за ремонт, реорганизация и рационализация на сцена " Филиал ". Основният ремонт на постройката  ще стартира по-късно, като би трябвало да завърши до 2021 година, когато Варненският спектакъл ще празнува древен празник. Това съобщи в изявление за Дарик шефът на Театрално-музикалния продуцентски център - Варна Даниела Димова.

Тя напомни, че административните процеси около плана не престават към този момент 3 години. Основният ремонт на сцена " Филиал " ще се осъществя по Оперативна стратегия   " Региони в напредък “ 2014-2020 и е част от капиталовата стратегия на общината. 80 на 100 от средствата са безплатна финансова помощ.

ТМПЦ-Варна има създаден абстрактен план за отделяне на камерна зала за театрални и музикални осъществявания в огромното пространство под съществена сцена. То през годините бе отдавано чартърен за дискотека и компютърна зала. Евентуалната реорганизация може да стане след привършване на ремонта на сцена " Филиал ", като ще се кандидатства за еврофинансиране през новия програмен интервал, уточни Димова.

Като някогашен ръководител на комисията " Култура и духовно развиване “ към Общинския съвет Даниела Димова разяснява избирането на Димитър Чутурков за ръководител на комисията през сегашния мандат. " Интелигентен човек, който има отношение към културните процеси в града ", сподели по негов адрес Димова и напомни, че електроинженерът Чутурков има опит с работата в комисията през мандат  2011-2015.

В Драматичния спектакъл във Варна тече подготовката за идните през 2020 година министър председатели.Премиерите на суперпродукцията " Отело " ще са на 20 и 21 януари. Нестандартният театър по едноименната драма на Шекспир ще е под режисурата на Пламен Марков, означи шефът на ТМПЦ-Варна.

 

На 29 ноември в Лондон бе играна престъпната комедия “Изборът на Марта ". Постановката на Варненския трагичен спектакъл, в която си партнират Яна Маринова и Симеон Лютаков, бе показана пред българите в британската столица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР