В началото на следващата година Ферари ще регистрира четвъртата си

...
В началото на следващата година Ферари ще регистрира четвъртата си
Коментари Харесай

Доктор Марко: С Васьор Ферари ще са по-слаби!

В началото на идната година Ферари ще записва четвъртата си промяна на началник на отбора във Формула 1 за последните 9 години - на 9 януари Фредерик Васьор ще поеме поста на Матиа Биното, който подаде оставка в края на ноември. Засега мненията за Васьор са разграничени - някои чакат, че той ще е новият Жан Тод, а други считат, че с него Скудерията ще се върне три години обратно.

Интересно е какво мисли по тематиката съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко.

“Не разбирам всички тези промени във Ферари - изясни някогашният водач. - Според мен, Биното се справяше чудесно, както с техническите, по този начин и с политическите въпроси. Но той имаше прекомерно комплицирана задача. Може би щеше да е задоволително отборът да си назначи състезателен шеф, който да му оказва помощ в хода на спортните уикенда и да дава отговор за тактиката. А идването на нов човек, който се занимава с толкоз доста странични планове, то Ферари единствено ще отслабне. ”
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
Доктор Марко напомни, че новият началник на Ферари Фредерик Васьор е съосновател и съсобственик на тима АРТ Гран При, настрана от това той е притежател и на софтуерната компания Spark, която основава шаситата за Формула Е и Extreme E.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР