В началото на септември 2018-а ще излезе книгата с мемоари

...
В началото на септември 2018-а ще излезе книгата с мемоари
Коментари Харесай

Семейството на Джобс срещу мемоарите на Лиса

В началото на септември 2018-а ще излезе книгата с записки на Лиса Бренън-Джобс, 40-годишната щерка на съоснователя на Apple - Стивън Джобс, който умря от рак на панкреаса преди седем години. В първия фрагмент, оповестен във Vanity Fair, (за което в. "БАНКЕРЪ " писа) тя споделя за детските си години и за нежеланието на милиардера да признае бащинството си под предлог, че е ялов. Джобс се съгласява да заплаща прехрана за първото си дете едвам след публична ДНК-експертиза и стартира да поддържа връзка с него, въпреки и рядко, едвам откакто навършва три години.

Милиардерът се дами за повторно за Лорийн Пауъл-Джобс, от която има още три деца, тъй че Лиса дефинитивно минава на втори проект. В книгата тя си спомня по какъв начин един път майка й - Крисан Бренън, помолила някогашния си сътрудник да купи къща за нея и за щерка им. Тя работела на две места, с цел да устоя детето, само че не можела да си разреши жилище чартърен. Джобс се съгласил, че "това би било благо ", само че по този начин и не извършил обещанието си - вместо това купил имение за себе си и за Лорийн. "Той постоянно използваше парите си, с цел да ме плаши или обърква - спомня си Лиса. - Понякога можеше да се откаже от концепцията си в последната минута и постоянно си тръгваше от ресторанта, без да заплати сметката.

В тийнейджърските си години момичето се преместило в дома на татко си и брачната половинка му. В продължение на половин година Джобс му забранявал да се вижда с майка си, с цел да укрепи връзката си с новата си фамилия. Когато Лиса почнала да прекарва доста време в учебно заведение, участвайки в оперния кръжок и кандидатствайки за президент на класа, татко й доста се разстроил. "Така няма да стане. Ти си неприятен член на фамилията. Никога не си тук, а в случай че искаш да бъдеш част от нас, би трябвало да се прибираш в точния момент ", декларирал шефът на Apple.

Отношенията сред Лиса и втората жена на Джобс - Лорийн Пауъл, също не били положителни. След гибелта на брачна половинка си, от който наследи 21 милиарда $, позволяващи й да се занимава със личен бизнес и щедрост, мащехата траяла да се отнася прекомерно студено с нея. Лиса си спомня, че когато един път тримата били на сеанс при психотерапевт, се оплакала от самотата си: "Бих желала родителите ми да ми споделят лека нощ. " Лорийн се обърнала към терапевта и умерено обяснила: "Ние просто не сме доста приветливи хора. "

След като Лорийн Пауъл-Джобс, децата й и сестрата на Стив - Мона Симпсън, се срещнаха с копие на записките, разгласиха публично изказване. "Лиса е част от нашето семейство, по тази причина прочетохме с горест книгата й, чието наличие се отличава значително от нашите мемоари за това време. Образът на Стив, не е на брачна половинка и бащата, който познавахме. Стив обичаше Лиса и съжаляваше, че не е бил до нея, когато е била дребна. Беше му прелестно, че е с нас през последните дни от живота му, и ние сме признателни за всички години, които сме прекарали като едно семейство ", се споделя в известието, оповестено в The Times.

На собствен ред в изявление за The New York Times Лиса Бренън-Джобс акцентира, че от дълго време е дала прошка на татко си и би желала да опише за най-хубавите му качества в книгата си. Впрочем, научавайки нови и нови детайлности от нейните записки, на читателите им става все мъчно да повярват в необятната душа на Стив Джобс. Достатъчно е да напомни, че десетилетия откакто основателят на айфона признава бащинството си, в биографията му на уеб страницата на Apple се показва, че има три деца. Лиса Бренън-Джобс, както и преди 40 години, не влиза в сметката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР