В началото на седмицата написах материал със заглавие Кратко и

...
В началото на седмицата написах материал със заглавие Кратко и
Коментари Харесай

Изгубени в превода за здравето и коронавируса

В началото на седмицата написах материал със заглавие " Кратко и ясно за ковид: Време да слушаме, чуваме и оцеляваме ". С него желаех да насоча вниманието към пиар работата на спешния щаб за ковид. И като споделям пиар, това не е думата с негативно значение в български език, а думата, която отразва връзките с обществеността. Просто казано – да обясняваш по този начин, че да те схванат.
Както аз го разбирам, главните задания на спешния щаб са две. Първо , осведомява ни по какъв начин се развива епидемията от COVID-19. Второ – споделя ни какво да вършим, с цел да я ограничим.
С разбирането на второто персонално аз, а и имам вяра още доста българи, имаме проблеми. Отлично разбирам паниките и даже откритото неодобрение на щаба, че доста хора не слушат какво им се приказва и не се досещат какво да вършат, само че в България към момента има хора, които могат да мислят и даже го вършат във времена на рецесия. Затова и е значимо тъкмо това - да премахнем всевъзможен детайл на " сети се самичък "! Онагледявам с образец –? Просто и ясно, допълням –?
Тонове и тонове информация се изсипаха за ковид, откогато той почна да става проблем – първо в Китай, в този момент в целия свят. Но е редно. Ако не могат да го артикулират т.е. да го кажат ясно и разбираемо, да намерят някой, който може!
Ясно е едно – с цел да сме здрави, би трябвало да има обществена изолираност и тя е най-важното! Но е хубаво и да има и по какъв начин да го пазим при актуалната обстановка на обществена изолираност. Съвсем умерено може да се изготвят такива рекомендации, да се качат на всички уеб сайтове на министерства, организации и общини, да се пратят на всички медии и те да ги качат в специфични рубрики на уеб страниците си. Може даже да има здравни рекомендации по групи – възрастови, фамилии с по-малки деца, хронично заболели, подредени по точки - 1., 2., 3.... Това е същинският пиар и от него има потребност в този момент!
п.п. Хората в Националния спешен щаб сигурно са към този момент доста изтощени. Но ясните и точни рекомендации за положителното здраве на всички ще оказват помощ и на тях да не натрупат още повече отмалялост при повтарящи се на всяка конференция въпроси!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР