В началото на седмицата директорът на американската космическа агенция НАСА

...
В началото на седмицата директорът на американската космическа агенция НАСА
Коментари Харесай

Какво ще направи НАСА, за да върне хората на Луната

В началото на седмицата шефът на американската галактическа организация НАСА Робърт Лайтфут разгласи, че ще изиска от президента Доналд Тръмп бюджет от 19.9 милиарда $ за 2019 година Той посочи, че огромна част от парите ще бъдат употребявани за започване на задачи до Луната, които да са в основата на бъдещо човешко наличие на Марс.

Най-голямата цел пред НАСА е да построи платформа в орбитата на Луната, която да бъде употребена за опорна точка при по-дълги пътувания в Космоса. Тя би трябвало да бъде приключена през идващото десетилетие.

Платформата ще има задвижваща мощ, която ще оказва помощ на ракети да изхвърчат от нея. Ще бъде оборудвана и с места за настаняване на космонавти. За да реализира всичко това, организацията ще задълбочи комерсиалните си връзки с редица интернационалните компании, които да оказват помощ в реализирането на плана, защото с парите от бюджета няма да може да покрие всички разноски.

Задвижващият детайл ще бъде първият съставен елемент, който ще бъде построен. Той би трябвало да бъде пуснат в употреба през 2022 година, като ще употребява слънчева сила, с цел да задвижи мотора. Също по този начин този детайл от портала ще поддържа позицията му в орбита и ще може да реалокира структурата до разнообразни точки.

Платформата ще съставлява и информационен хъб. Тя ще изпраща информация на Земята, ще приема такава и ще играе роля на информационен център за движещите се в орбита галактически кораби. Предвижда се на нея да има лазер, посредством който по-бързо да се трансферира огромна база данни, а не да се употребяват обичайните радиочестотни системи.

През 2023 година пък ще бъде построено местообитанието за космонавтите на платформата. След това незабавно ще стартират изследванията на Луната. Всичко това ще се прави в партньорство с Международната галактическа станция, акцентират от НАСА. Целта е екипажът на борда на бъдещата платформа да може да изкара на нея сред 30 и 60 дни.

През това време ще се работи по проучване на процесите и явленията в Космоса. Ще има задачи и до повърхността на Луната, която ще бъде обследвана обширно, с цел да се реши кои от ресурсите ѝ могат да се употребяват от хората. За да изпълнят поставените си цели, от НАСА ще се нуждаят от непрекъснато зареждане на всичко належащо за научната си активност и поради това порталът ще има логистичен модул, който ще разреши доставки на товари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР