В началото на седмицата Audi представи първия си изцяло електрически

...
В началото на седмицата Audi представи първия си изцяло електрически
Коментари Харесай

Audi пуска 12 електромобила до 2025 г.

В началото на седмицата Audi показа първия си напълно електрически SUV в Сан Франциско, с което сложи начало на електрическата си атака. Плановете на компанията плануват лансирането на 12 напълно електрически модела до 2025 година Електрифицираните коли ще съставляват жестоко 1/3 от продажбите на Audi до 7 години.

Първите два електрическия автомобил ще са SUV-модели: показаният към този момент e-tron, който следващата година ще бъде последван от e-tron Sportback. Останалите електрически автомобили ще са с класическите каросерии Avant и Sportback, като съгласно думите на Audi: „ ще покриват всеки значим пазарен сегмент от компактния до пълноразмерния клас.”

Електрическите модели на Audi ще употребяват четири платформи, като ще има представители от А до D сегменти.

Първите два електрическия автомобил употребяват модулната платформа MLB. До края на 2018 година би трябвало да забележим първия член на друга e-платформа, e-tron GT concept. Неговият дебют е плануван за ревюто в Лос Анджелис, като моделът е създаден в тясно съдействие с Porsche.

Друг взаимен план на Audi и Porsche е Premium Platform Electric (PPE). Той ще се трансформира в основа за доста бъдещи електрически модели. Тази платформа е създадена само за електрически модели, като тя ще се употребява за SUV-ове и типичен каросерии.

Последната платформа, която ще употребява Audi, е новата Modular Electric Matrix (MEB) на Групата, която бе показана тези дни. Тя ще служи за основа на серия модели, главно в сегмент А. Един от тях се създава особено за Китай.

Същевременно стана ясно, че проектите на компанията не са самоцел, а се зареждат от действителните стремежи и потребителско търсене. Това съобщи шефът на маркетинга Фермин Сониера Сантос: „ Може би скоростта [на нахлуване на електромобилите] да е малко по-висока от пазарното търсене, само че клиентите няма да се интересуват от регулациите, те ще купуват автомобила, в случай че е конкурентен и на добра цена.”

В същото време carscoops.com твърди, че на ревюто в Женева са получили тъкмо противопоставен отговор от BMW, които вършат своите електрически модели като отговор на стандартите за нездравословните излъчвания, а не поради търсене.

Audi е на противоположното мнение: „ Ние не вършим електрически автомобили поради CO2 регулациите, ние вършим електрически автомобили, тъй като клиентът желае да ги купува.”

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР