В началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов се

...
В началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов се
Коментари Харесай

Борисов: Винаги съм бил на страната на протестиращите

В началото на постоянното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов се обърна към участниците в митингите през последните дни. Премиерът съобщи, че чува настояванията им и държавното управление предлага разновидности за обществено подкрепяне във всяка една сфера.

"Оставката на това държавното управление няма да усъвършенства ситуацията – през ноември, декември и януари ще бъдем в извънредно тежко състояние, тъй като няма да сме съумели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа рецесия ", сподели още Борисов и посочи, че постоянно е подкрепял протестиращите.

"Със сигурност и огромните ни планове са сложени под риск, тъй като на открито виждат, когато България е дестабилизирана. Това е спомагателен застой. Емоциите в никакъв случай не са били добър консултант – страната ни доста пъти е тръгвала по подобен път и доста пъти се е вайкала. Нека да мине Европейският съвет и ще приказваме отново ", прикани министър-председателят.

По думите му разединението на нацията сега е толкоз мощно, че не е ясно по какъв начин ще преодолеем идващите месеци.

"Винаги съм подкрепял митингите. В петък пред Министерския съвет нямаше контрапротест, а хора пристигнаха да поздравят държавното управление за свършената работа, за влизането в чакалнята на еврозоната. Записи, чекмеджета - това са компромати. Трябва единство и единодушие. Винаги съм бил на страната на протестиращите, мъчително ми е доста за разединението на нацията, което е толкоз мощно, че не знам по какъв начин ще преодолеем идващите месеци. България е единствената страна в света, която счита, че ковид няма и пандемията е отминала. Само у нас никой нито има вяра, нито мисли, нито съблюдава ограниченията ", възмути се Борисов.

Премиерът даде индикации, че въпросът за оставката му ще бъде решен след съвещанието на Европейския съвет.

"В същото време икономическата рецесия идва с големи темпове от целия свят. Нито един знак не дава, че нещо ще се усъвършенства. Ще става по-лошо. Тогава икономическите претенции ще стават повече. Приходните организации с огромни старания ни разрешават да не теглим към този миг заем. Влизайки в сходна обстановка, страната би трябвало да е доста консолидирана. Имам хрумвания в тази посока, единствено ме стопира петък и събота Европейският съвет и би трябвало да ги защитим. За да можем да излезем с решение. Няма да може да се одобри нито пактът за непоклатимост, нито бюджетът. Това са дните, които ни стопират. Така или другояче ще има избор на съмнение. А на сценаристите няма да се спирам. Прекрасно знам какво могат и Румен Петков, и Мая Манолова, и всички, които са там. Разбира се, те може и да са се трансформирали, може да са станали по-добри. Мъчно ми е и за служителите на реда, и за почтено битите хора. Виждате, че се взривяват бомби в хората. Целта е тъкмо такава - да се окървавява митингът, тъй като знаят, че видя ли кръв на улицата, незабавно потеглям. Точно това предизвикат и по тази причина бяха тия червени пликчета с багра - да се сътвори усещане за кръв ", счита министър председателят.

"Ако успеем да държим по този метод финансите на страната, ще съумеем да приключим годината, все едно е края на 2018 година, изясни още той. И прикани министрите да се концентрират върху съответните претенции и акцентира, че всичко ще се съгласува с съдружните сътрудници в ръководството.

Борисов забрани на членовете на кабинета да пишат изявления във Фейбсук. И се обърна особено към правосъдния министър Данаил Кирилов. "Не единствено, че не е смешно, а и ги възпламенявате ", акцентира той.

В края на изказването си министър председателят прикани хората да се пазят: "Коронавирусът не е минал. Нито една страна в света не е отчела, че може да се прави това, което вършим ние в България. Неслучайно от отличници влязохме в алената зона на доста страни ",
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР