В началото на пожароопасния сезон, в страната започнаха и огнищата

...
В началото на пожароопасния сезон, в страната започнаха и огнищата
Коментари Харесай

Подготовката за борба с пожарите в Югозападна България

В началото на пожароопасния сезон, в страната започнаха и огнищата в горските територии и земеделските терени. В Югозападна България, където през годините бяха регистрирани едни от най-големите пожари, и тази година горските чиновници се приготвят и оглеждат най-критичните места.

В осведомителния център на Югозападното държавно дружество се намират 9-те наблюдателни кули, които обследват най-тежките региони, където е имало пожари през последните години.

" Към момента няма тлеещи огнища. За последните седмици имаме 8 запалвания в горски територии, като са изгорели 125 декара. Основно в региона на Гоце Делчев и Сатовча са най-вече запалвания, към 4, със 100-на декара територия. За благополучие всички пожари все още са низови и нямаме потърпевша дървесина и горски територии, които да са окончателно потърпевши от тези пожари ", изясни инж. Петко Ангелов - шеф отдел “Опазване на горските територии ” към ЮЗДП.

Той добави още, че относително топлото време при започване на март и започването на селскостопанския сезон - разчистване на градини, стърнища, пасища, нормално от тези територии навлизат пожарите в горските масиви. Хората, които правят тази активност, би трябвало да бъдат изключително деликатни, когато почистват и да не палят огън, с цел да не провокират огромни пожари.

Вижте повече в директното включване на Али Мисанков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР