В началото на пленарното заседание съпредседателят на Демократична България излезе

...
В началото на пленарното заседание съпредседателят на Демократична България излезе
Коментари Харесай

“Демократична България”: Ние ще настояваме ДПС да остане настрана от управлението

В началото на пленарното съвещание съпредседателят на " Демократична България " излезе със следната декларация:

" Вчера излезе Доклада на държавния департамент на Съединени американски щати за капиталовия климат в България през 2021 година За страдание той ни споделя неща, които ние си знаем и по които не можем да предприемем дейности, Но това е отчет, който се чете от цялата международна капиталова общественост. Той задава тона на това, което България може да получи като вложения, като прилив на капитал и на ноу-хау, с цел да може да се развива.

В този отчет на 24 места се загатва думата корупция. Това е евентуално най-твърдата асоциация в главите на цялата международна капиталова общественост, която има с България с помощта на ГЕРБ и, с решителната роля на Движение за права и свободи.

Това е извънредно тежа присъда и задължение, което България би трябвало да откри метод да реши.

Цената на корупцията въобще не се лимитира единствено до откраднатото. Някой беше пресметнал, че на година в България се отклоняват към 10 милиарда лева, само че цената на корупцията въобще не се лимитира до тези 10 милиарда. В тази цена се включва пропиляното от неефективност. В тази цена се включват пропуснатите вложения, които са големи. В тази цена се включва и най-важната от пропуснатите вложения - младите мозъци на България, които не влагат своята сила и своя разсъдък тук, а другаде.

Наскоро приказвах с една от най-големите български ИТ компании, която има късмет скоро да се трансформира в т.нар еднорог, т.е. компания, чиято стойност да надвиши 1 милиарда Те се крият. Те се крият безусловно осъзнато, тъй като ги е боязън от българското държавно управление, от българските управляващи. Те желаят да влагат тук, само че в действителност влагат знаете ли къде в разширението на бизнеса си? В Италия, в Испания. Не тъй като са неприятни, в противен случай. Това са хора с впечатляващ национализъм, отношение към България, прочувствено, надълбоко. Просто тъй като там е по-добре. Това са хора, които записват своите компании в Англия, където заплащат по-високи налози, с цел да избегнат правната неустановеност на нашата страна. Това е разгром за българската стопанска система, за идващите генерации.

Ние би трябвало в действителност да оставим настрани политическите разногласия и да намерим метод да излезем от това положение на нещата. Това може да стане единствено при излъчването на едно самоуверено и волево държавно управление, което в действителност има волята и потенциала да приложи поредна стратегия за изчистване на българските институции, за превръщането им от бухалки и плашила в нещо, което притегля вложения, което основава положителен имидж на България. Защото имаме тотална имиджова рецесия. Вярвам, че госпожа Сачева ще ме разбере като експерт по връзки. И това нещо би трябвало доста бързо да се случи.
 Вижте какви са изискванията на партиите за договаряния с Има Такъв Народ Вижте какви са изискванията на партиите за договаряния с Има Такъв Народ
След като по-рано през днешния ден от партията на Слави Трифонов изпратиха предложения до всички парламентарни партии, с изключение на ГЕРБ, за договаряния по приор...

Демократична България ще даде принос в това изпитание, само че желаеме да забележим едно предложение за волево държавно управление, като стратегия и състав, което в действителност може да прекъсне това корупционно заболяване, което в действителност може да остави ГЕРБ и Движение за права и свободи встрани от властта. Защото без това ние ще заразим и следващияцикъл на практикуване на власт със същия микроб на тежката корупция.

24 споменавания. И в същото време Движение за права и свободи се снима с, със фотоси на Делян Пеевски. Вие водите война с бъдещето на България. Вие си я публикувахте тази фотография, не съм я разгласил аз. Вие водите война с бъдещето на България

Това, като се изключи че е обречено, е извънредно рисково. И по тази причина ние ще настояваме Движение за права и свободи да остане настрани от ръководството, най-малко в случай че това ръководство по някакъв метод ще разчита на нашата поддръжка. Без това не можем да стартираме да се откъсваме от корупционната отрова.

Също по този начин ще настояваме за правосъдна промяна, тъй като без това не може да се направи действителна битка с корупцията, което значи основният прокурор, което значи профилираният съд - бухалките, което значи КПКОНПИ и актуалното ѝ управление. Без това ние не можем да променим това положение на нещата.

И още нещо, сътрудници, с което ще завърша. Там беше разпознат като различен проблем - непредсказуемостта на законодателството. Трябва сериозен спор по тази причина по какъв начин да подобрим качеството на законодателството и неговата предсказуемост от позиция на вложенията. И ще би трябвало да помислим по какъв начин да го проведем този спор, тъй като явно методът, по който до момента се правеха нещата не работи добре. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР