В началото на пандемията беше почти невъзможно да се открият

...
В началото на пандемията беше почти невъзможно да се открият
Коментари Харесай

Корона паника в САЩ: Американците изкупуват храните от магазините

В началото на пандемията беше съвсем невероятно да се открият тоалетна хартия, почистващи препарати или консерви по магазините. Пет месеца по-късно доставките на тези артикули се възвръщат, сочат данни на изследователската компания IRI за пазара в Съединени американски щати.

Рафтовете обаче не престават да остават по-празни, в сравнение с бяха преди коронавирусната рецесия, а обстановката може да се утежни, преди да се усъвършенства, написа The Wall Street Journal.

Тъй като случаите на инфектирани с ковид не престават да нарастват в някои щати, магазините регистрират ново нарастване на покупките на съществени артикули, което може да докара до дефицит. Още по-голямото търсене на някои артикули може да затрудни производителите да ги дават задоволително бързо на пазара, с цел да поддържат рафтовете цялостни.

"По отношение на продуктите изискванията за търговците на дребно са доста по-добри по отношение на два месеца по-рано, само че не са такива, каквито бихме желали да бъдат ", съобщи основният изпълнителен шеф на Kellogg.

Резервите
Производителите на храни, питиета, хартиени произведения и почистващи препарати ускориха производството напролет, с цел да оказват помощ на магазините да се върнат във форма.
По време на пиковите пазарувания в края на март магазините в Съединени американски щати изчерпаха приблизително по 13% от продуктите си. Сега почти 10% от продуктите им са изчерпани, спрямо естествен диапазон от сред 5% и 7% преди пандемията.

Това може да не наподобява значимо, само че оставянето на лавици на 90% цялостни за половин година може да коства на промишлеността на супермаркетите към 10 милиарда $ изгубени доходи , сочат изследвания на търговски асоциации.

За купувачите със лист от 20 артикули това значи, че няма да открият две от тях . Проучвания измежду потребителите демонстрират, че в случай че хората не могат да намерят това, което търсят, те се насочват към различен магазин и търговецът на дребно рискува да загуби този клиент вечно.

Производителите и търговците на дребно са фокусирани върху производството, доставката и складирането на своите най-продавани продукти. Това може да докара до дефицит на нишови или сезонни продукти.

Цените
Цените на питателните артикули и продуктите за бита също се повишиха в Съединени американски щати през най-тежките месеци на пандемията, откакто производители и търговци фрапантно понижиха отстъпките си. Вместо да оферират понижения, да вземем за пример два продукта на цената на един, представителите на промишлеността вкараха ограничавания в броя, който хората могат да закупят, от някои мощно търсени продукти.

Търговците на дребно показват, че промоциите още веднъж се завръщат това лято, което оказва помощ за намаляването на междинния растеж на цените от май, сочат данни на IRI data. Въпреки това цените на продуктите в магазините остават приблизително с по към 5% по-високи на годишна база, прибавят от IRI и.

Цените на стоките и услугите от няколко сегмента обаче понижават повече от нормално. Фризьорските салони да вземем за пример се пробват да усилят продажбите си, защото хората стопираха да ги посещават толкоз постоянно на фона на растежа на отдалечената работа и по-малкото обществени събития.

Цените на спортните артикули и енергийните питиета също се намаляват след пика на пандемията, когато фитнес залите останаха затворени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР