В началото на отчета на служебния кабинет премиерът Гълъб Донев

...
В началото на отчета на служебния кабинет премиерът Гълъб Донев
Коментари Харесай

Гълъб Донев за наследството от кабинета „Петков“: Заварихме държава на пауза

В началото на доклада на служебния кабинет министър председателят Гълъб Донев акцентира, че нито едно държавно управление след края на 2009-та не е представяло доклад за дейностите си в края на мандата си.

„ Ще направя уточнението, че сме тук не с цел да отчитаме активност, нито да се похвалим, тук сме с цел да представим резултатите от нашата работа, която промени живота на българите към по-добро. Резултатите ни се дължат на екипния принцип на работа ”, добави Донев.

„ Заварихме страна на пауза, в която връзките на взаимоотношение сред институциите бяха прекратени. Това служебно държавно управление е най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление, което нямаше даже 100 часа заем на доверие “, уточни министър председателят. Според него то е държавно управление на действието в екип.

Напредъкът в връзката е незабележим, само че не трябва да се подценява. Според мнозина отговорност на служебния кабинет се изчерпва с организирането на предварителните избори. Основното е това, само че в политическото пространство е надвиснало предчувствието за скорошните избори. Сега е моментът да напомним, че нашият кабинет се оправи чудесно с вота на 2 октомври 2022. Това е оценката на жители и на интернационалните наблюдаващи, интензивността беше ниска, само че това не зависи от служебния кабинет ”, акцентира Донев.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който отговаряше за сигурността на вота през октомври, акцентира, че Министерство на вътрешните работи е обезпечил престъпния контингент по време на парламентарните избори, тъй че да се понижи до най-малко следения избор и да се обезпечат почтени резултати на изборите. Той означи, че е била основана работна група по киберсигурност, което е разрешило да се обезпечи и този развой.

„ Именно, че действаме като тим сътвори добра работна координационна среда ”, сподели министърът на електронното ръководство. „ В рамките на подготовката на изборите за първи път намерено преминахме през всички процеси за засвидетелствуване на машините за гласоподаване ”, увери Георги Тодоров.

„ Успешното образуване и осъществяване на изборите в чужбина бе предпочитана задача на Министерство на външните работи. Работихме в тясна съгласуваност с Министерство на вътрешните работи, ЦИК и всички ангажирани институции. Бяха разкрити 755 изборни секции, където гласоподаваха 178 хиляди наши сънародници. Над 4200 членове на СИК бяха назначени по места, тонове документи и материали бяха изпратени, организирахме инструктажи на членовете на СИК, които неведнъж нямат подготовката на сътрудниците си в България, сподели и министърът на външните работи Николай Милков.

„ От 5 август бяха сложени сили на жандармерията, които бяха там до 22 ноември. Освен че откриха цялостен надзор на пункта, имаше десетки тъжби за осъществени закононарушения и нарушавания, всичко бе прекратено и страната пое същински надзор на пункта. При опазването на реда там участваха 2147 чиновници на жандармерията. Може да си визиите какъв запас вложи страната. Отне ни две седмици да контролираме трафика. Овладяхме тази рецесия и не позволихме да се повтори ”, акцентира Демерджиев.

„ Кабинетът стартира с безсънни нощи и 30 км ТИР-ове. Без да приказваме си вършим работата. Благодаря, че никой не ме остави самичък. Пуснахме буферни паркинги, пуснахме още 1 лаборатория, през вчерашния ден пуснахме публичната поръка за лаборатория на границата и вести за „ златния мочур ”. Този проблем на този стадий е решен ”, увери Явор Гечев, който е длъжностен министър на земеделието./ Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР