В началото на новия строителен сезон ще стартира основният ремонт

...
В началото на новия строителен сезон ще стартира основният ремонт
Коментари Харесай

През пролетта започва основният ремонт на 19 км от път III-811 Сливница - Гълъбовци - Ракита

В началото на новия строителен сезон ще започва главният ремонт на 19 км от път III-811 Сливница – Гълъбовци – Ракита, заяви в утринния блок на БТВ инж. Бисер Йорданов, шеф на дирекция „ Управление на стратегически инфраструктурни планове “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “. През 2022 година бяха подписани договорите с определените реализатори на строително-монтажните работи и надзора, след извършени открити процедури по Закона за публичните поръчки. На заключителен стадий е подготовката на документите за издаването на разрешението за градеж за обекта. Председателят на УС на АПИ инж. Венцислав Ангелов, инж. Десислава Паунова - член на УС на АПИ, и инж. Йорданов през днешния ден се срещнаха с поданици от Сливница.

Ремонтно-възстановителните действия на третокласния път ще продължат 18 месеца от откриването на строителната площадка. Поради тази причина сме планували работата да започва напролет, с цел да не се влиза в два зимни сезона, което би довело до удължение на периода за осъществяване, изясни инж. Йорданов.

Проектът се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 24 млн. лева За по-бързото осъществяване на строително-монтажните работи правата е разграничена на два сектора. Първият е с дължина 11,5 км и е от град Сливница до с. Гургулят. Вторият е 7,4 км. Започва от с. Гургулят, а краят е на 3 км след с. Ракита.

Проектът планува увеличаване на пътното тяло, полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването. Пътят ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ще бъдат главно ремонтирани прилежащите дребни и огромни уреди на третокласният път, измежду които и мостът над р. Сливнишка при км 11.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е подхванала нужните дейности за възстановяване на положението на пътя и обезпечаване на безвредното прекосяване на моторните транспортни средства през зимния сезон до започването на идния главен ремонт.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР