В началото на новата пленарна сесия основните парламентарни групи излязоха

...
В началото на новата пленарна сесия основните парламентарни групи излязоха
Коментари Харесай

Начало на парламентарния сезон: Ще има ли предсрочни избори заради водната криза?

В началото на новата пленарна сесия главните парламентарни групи излязоха с политическите си заявления за целите през 2020 година.
Стартът на парламентарния сезон е белязан от невиждана рецесия във водния бранш. На този декор политическите партии направиха и своите изказвания.
Някои от тях заговориха за предварителни парламентарни избори, а други оповестиха виновността за групова и размита през годините.
ГЕРБ
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова стартира изказването си с това, че тази година предварителни избори няма да има. „ ПГ на ГЕРБ ще продължи да поддържа държавното управление и да работи за осъществяване на програмата на болшинството. Предстои ни година, в която няма избори. Няма да има предварителни избори тази година, посочи Дариткова. Следващите са следващата година. Заедно можем да реализираме политическо единодушие по дълготрайните цели в българското общество. Още в първите дни на годината се обрисува напрежението във вътрешен и интернационален проект. Трябва да проявим единение и разговор сред политическите сили. За нас основаването на сходна атмосфера на работа е значимо изискване за салдото на ползите на обществото, акцентира Дариткова.
Тя добави и че от ГЕРБ ще продължат да утвърждават образованието като главен и дълготраен приоритет на ръководството. България ще има опция за по-бързо развиване на българските деца, те ще имат доста повече вероятности, в случай че успеем с проекта си, сподели Дариткова. Този главен приоритет би трябвало да се припознае от политическите сили и от българските жители. Ще работим за единодушие във връзка с съвременна водна и екологична инфраструктура. Надявам се, че водната рецесия в Перник ще се трансформира във опция за промени, съобщи още Дариткова.
Ще действаме по промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии. Тези промени би трябвало да се случат още през първата половина от годината. С ниското доверие в изборния развой се разрушава самата народна власт. Надявам се всички политически сили да подходят отговорно към тези тематики. Дебатът би трябвало да се организира оттатък спекулациите и взаимните обвинявания. Трябва да има публично политическо единодушие. Изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси, сподели Дариткова.
Българска социалистическа партия
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че са неистини и операции изказванията, че Българска социалистическа партия влиза в сделки и задкулисие да крепи държавното управление. „ Ние работим за събаряне на това държавно управление. То е нездравословно за България.
Започваме и тази сесия с рецесия, с следващата държавна рецесия – девета промяна на министър, близо половин милион българи са с режим на вода, стохиляден град е изправен пред избора самун, работа или вода. Народът заплати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в бунище на света. Международната и българска мафия печели милиони на гърба на българския народ, съобщи Корнелия Нинова.
В продължение на 10 години ръководството на ГЕРБ приема закони в името на облагата на малко на брой. За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате личното си успокоение с парите на хората, обърна се тя към ръководещите.
Движение за права и свободи
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че в последните 10 години властта се упражнява като решение на съответни проблеми при пожар, на правилото проба-грешка, което води до рецесия и по този начин от рецесия в рецесия.
Сегашните рецесии са въплъщение на 10-годишното безредно ръководство. 10 година се върви по инерция и се преглежда властта като персони, а не като модели на ръководство. Липсата на ясна визия не може да се компенсира с лични смени, добави Карадайъ.
Днес време за предизвестие няма. Проблемите в ръководството стопират развиването на страната ни и ни връщат обратно. Сериозни и тежки са проблемите, стоящи пред нас за решение. Проблемите би трябвало да бъдат решени в доста къс период и то преди да е настъпила парламентарната рецесия. Тежките рецесии в този момент са задоволително съществени, с цел да няма никой илюзията, че нещата могат да продължат по същия метод, -основно двете рецесии – във водния бранш и опазването на здравето са предстоящи, тъй като тези браншове са нереформирани. Тези бомби са авансово заложени поради отвод от промени и поради модела на властта – без ясна визия, цели и без ясна стратегия с ясни цели, безапелационен е Карадайъ.
Движение за права и свободи е за чисти храни, чист въздух, чиста вода и чиста сила. За каква чиста вода да приказваме като въобще няма вода. За какви здравословни условия да приказваме като има толкоз доста проблеми пред опазването на здравето. Наливането на пари в бездънната каца здравна каса ни отдалечава от ден на ден от решение на проблемите, разяснява Карадайъ.
Той акцентира, че ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава, ръководят 10 години. Днешните проблеми, тежки и съществени, се дължат само и единствено на ГЕРБ. 30 година след началото на прехода се постанова оценката за оттегляне от демокрацията и отново с помощта на ГЕРБ. Ситуацията изисква незабавни и решителни виновни дейности, добави Карадайъ.
Обединени патриоти
Заместник-председателят на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов съобщи, че истината за Перник е, че виновниците са десетки и виновността им е разхвърляна през годините.
Водната рецесия в Перник явно е признакът, под който ще мине това първо съвещание и тя разрешава на всички да демонстрират угриженост и всички да експонират тематиката за чиста вода, чист въздух и така нататък Водата е значима тематика, въздухът също. Има и други сходни значими тематики. За " Обединени патриоти " най-важната е общество ли сме, единна нация ли сме или обществената съсипия и умишленото окалване и принизяване на институциите към този момент дава своите отровни плодове и ни трансформира в общ брой от мразещи се хора. Всички са приковали взор в  Перник, отскоро и народът си има умишлен общоприет провинен. Чувството за безотговорност се възпитава още от люлката, сподели Веселинов и изброи цели на групата, измежду които опазването на публичния ред и въвеждането на военно образование в учебните заведения. От групата ще желаят промени в Наказателния кодекс.
Не считаме да напущаме ръководството, тъй като излезем ли, ще влезе Движение за права и свободи, съобщи Веселинов от трибуната и продължи: Тук сме, с цел да браним националния интерес, а не поради самоцел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР