В началото на новата пленарна седмица депутатите ще започнат работа

...
В началото на новата пленарна седмица депутатите ще започнат работа
Коментари Харесай

Предстои гласуване на третия вот на недоверие към кабинета „Борисов 3

В началото на новата пленарна седмица депутатите ще стартират работа с гласуването по третия избор на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “, сочи информация на БГНЕС.
Внесеното от Българска социалистическа партия следващо искане за събаряне на държавното управление този път е поради политиката му сферата на опазването на здравето, като тематиките на първите две бяха свързани с направеното от него за противодействието на корупцията и политиката по сигурността.
От левицата внесоха подписите за инициирането на вота сами, без да търсят съвещания с други парламентарно показани политически сили, само че разискаха положението на бранша с редица лекарски и пациентски организации.
Дебатите по вота се организираха в границите на петъчното пленарно съвещание предходната седмица. Макар и с по-различни претекстове, към този момент единствено Движение за права и свободи е изразило поддръжка за вота и остро противоречие с водената от кабинета политика в бранш „ Здравеопазване “.За да падне държавното управление обаче, са нужни 121 гласа при гласуването в зала, а общият общ брой на депутатите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи е 104.
Във връзка с политическите земетресения в „ Обединени патриоти “ водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че на патриотите ще гласоподават като съдружни сътрудници. Той не е сигурен обаче по какъв начин ще гласоподават депутатите от „ Атака “, чийто водач Волен Сидер не участва на провелия се политически съвет на дребната коалиция.
На провелите се в петък диспути не участваха министър председателят Бойко Борисов, който беше в чужбина, както и вицепремиерът Валери Симеонов, а в тяхното неявяване левицата разчете „ неглижиране на казуса “.
В рамките на 3 часа съпротива и ръководещи си разменяха взаимни обвинявания за проблемите в бранша, свързани с новата концепция за смяна в модела на здравно обезпечаване, напускащите страната медицински експерти, неналичието на секторни промени и други.
От " Воля " не взеха отношение в дебатите. „ Няма да мълчим, само че и няма да участваме в безсмислени и безрезултатни вотове на съмнение “, съобщи зам.-председателят на парламентарната група Кръстина Таскова на съвещанието в петък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР