В началото на новата година Агенцията за социално подпомагане в

...
Коментари Харесай

Грижа за деца с увреждания: Важната роля на приемните родители

В началото на новата година Агенцията за обществено подкрепяне в страната си сложи за цел да обърне особено внимание на децата с увреждания . Тези, които са били жертви на принуждение, трафик, както и бежанци. Разгледаната самодейност се концентрира върху приемната грижа като метод , който може да даде децата с сходни специфични потребности с подобаваща конюнктура и грижа.

По статистика над 1500 деца с увреждания сега са настанени в приемни домове, като едно от 10 от тях страда от разнообразни увреждания. След увеличението на минималната работна заплата на 1-ви януари, възнагражденията на приемните родители също се усилиха. Според новите правила за всяко дете се изплащат 1400 лв. на месец . Подкрепата включва също по този начин и спомагателни средства за развъждане, както и добавка, в случай че детето страда от увреждания.

Приемните родители би трябвало да работят 24/7, 365 дни в годината, без болничен и отпуск , това сигурно е специалност, която изисква ангажимент и лоялност. 

Една от значимите начинания, свързани с тази грижа, е проектът за закриване на медикосоциалните домове за деца с увреждания до края на 2024 година. Този проект акцентира значимостта на фамилната грижа и интеграцията на децата с увреждания в елементарни фамилии.

Приемните родители играят основна роля в грижата за деца с увреждания и техните специфични потребности. Техният ангажимент и лоялност основават опция за усъвършенстване на живота на тези деца и интеграцията им в обществото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР