В началото на месеца Lancet публикува едно от най-мащабните изследвания

...
В началото на месеца Lancet публикува едно от най-мащабните изследвания
Коментари Харесай

Лошият начин на хранене е по-опасен от цигарите


В началото на месеца Lancet разгласява едно от най-мащабните проучвания на резултатите, които методът на хранене има върху здравето на човешкия тип.

В него са били прегледани данни за питателните привички на 195 народи за интервал от 27 години - от 1990 година до 2017 година Резултатите сочат, че неприятната диета е повода за гибел в един на всеки пет случая.

Статистически видяно, това значи, че неприятните хранителни привички са съвсем двойно по-опасни за здравето ни от цигарите.

Смъртните случаи, обвързани с използването на цигари, са към шест милиона на година, до момента в който тези, породени от неприятно хранене, възлизат на 11 милиона, сочат данните в проучването.

Установено е също, че повода за високата смъртност не се крие в това, че ядем прекалено много нездравословни храни, а в това, че ядем прекомерно малко потребни храни.
 Снимка 419148

Като най-здравословна диета е избрана средиземноморската, която се характеризира с потреблението на повече плодове, зеленчуци и ядки, повече риба и по-малко червени меса, както и повече билки и подправки за сметка на солта.
 Средиземноморската диета и изгодите за организма
Средиземноморската диета и изгодите за организма

Нови изследвания, още плюсове

Именно солта и съществуването на високи количества захар в храната и напитките са избрани като най-рисковите за здравето детайли.

Страните, които водят класацията за най-смъртоносна диета, са Узбекистан, Афганистан и Папуа Нова Гвинея. Според проучването, французите, испанците и японците не престават да бъдат считани за най-здравословно хранещите се народи на планетата.
 Най-вкусната диета за по-дълъг живот
Най-вкусната диета за по-дълъг живот

Ето какво включва
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР