В началото на месец ноември 2021 г. и преди настъпването

...
В началото на месец ноември 2021 г. и преди настъпването
Коментари Харесай

Подмениха покрива на кметството и читалището на с. Столник

В началото на месец ноември 2021 година и преди настъпването на дъждовния сезон завършиха ремонтните действия по подмяната на покрива на кметството в с. Столник. Новият покрив на административната постройка е значително усъвършенстване за жителите на село Столник, тъй като в същата постройка се обитава и национално читалище " Иван Вазов 1919 ".

През есента също по този начин бе уголемен и навеса в двора на храм " Свети Николай Чудотворец " в селото, където миряните се събират на християнските празници и се раздава курбан за храмовия празник. Заедно с новите греди бяха сменени и счупените детайли от покрива на навеса в църковния двор.  
Община Елин Пелин провежда конен празник
На 07.10.2017 година /събота/ кметство с. Столник със съдействието на Община Елин Пелин провежда „ КОНЕН ПРАЗНИК - 2017 ”.От об...



Църквата „ Св. Николай Чудотворец “ в с. Столник е издигната в края на 14 век, преди рухването на България под турско иго. Изградена е върху остаряло военно барикада, като са употребявани северната и южната стена, на която и до през днешния ден вместо прозорци стоят бойниците. Камбанарията е издигната от каменни блокове, с кръстове на всеки от тях.  

Припомняме, че през 2018 година на църковния храм в село Столник бе изработен повсеместен външен ремонт от общинския бюджет. Църквата се снабди с нов покрив, положена бе нова мазилка и багра на фасадите, дружно с монтаж на каменна обшивка и огромен плочник пред входа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР