В началото на месец февруари Община Мездра обяви конкурс за

...
В началото на месец февруари Община Мездра обяви конкурс за
Коментари Харесай

Д-р Соня Съботинова е новият управител на болницата в Мездра

В началото на месец февруари Община Мездра разгласи конкурс за шеф на “МБАЛ Мездра” ЕООД. С решение на Общинския съвет бе открита процедура за неговото осъществяване и бе избран състава на 5-членната комисия с ръководител Нели Минева, заместник-кмет, и членове доктор Кети Ценова /директор на РЗИ – Враца/, Слави Легярски /ст. специалист “Човешки запаси “ в ОбА – Мездра/, доктор Ивайло Тодоров /общински съветник/ и юристът Христина Петрова /секретар/.
В рамките на изискуемия период за присъединяване в състезанието, бяха подадени документи от двама претенденти – краткотрайно изпълняващият началник на общинската болница доктор Петьо Василев Вълчев и доктор Соня Съботинова - някогашен зам-директор на МБАЛ „ Христо Ботев” във Враца.
След като комисията прегледа документите на претендентите, до присъединяване в състезанието бяха позволени и двамата.
Съгласно конкурсната процедура за заемане на длъжността, претендентите показаха своите стратегии за тригодишен интервал на ръководство на лечебното заведение.
След провеждането на състезанието, ръководителят на комисията показа Протокол за утвърждение на претендента, класиран преди всичко, според изискванията и реда на осъществяване на състезания за възлагане на ръководството на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения на министъра на опазването на здравето и отчет за работата на комисията по провеждането на състезанието, с които внася предложение за одобряване на претендента, класиран преди всичко, доктор Соня Съботинова за шеф на „ МБАЛ Мездра “ ЕООД.
Предложението на комисията за месечното заплащане на шефа е в размер на 380% от отчетната междинна месечна брутна заплата в сдружението, а кметът на общината, в качеството на акредитиран представител на едноличния притежател на капитала на „ МБАЛ Мездра “ ЕООД, да подписа контракт за възлагане на ръководството на сдружението с доктор Съботинова за период от три години.
Новият шеф има богата професионална биография. Тя е експерт педиатър и е работила е като зам.-директор на болничното заведение във Враца, както и в Педиатричната клиника, 15 години в детско поделение на МБАЛ град Павликени.
Така направените оферти ще бъдат прегледани в непрекъснатите комисии в Общинския съвет и разисквани на идната постоянна сесия на локалния парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР