В началото на Международната седмица на дуалното образование Нестле и

...
В началото на Международната седмица на дуалното образование Нестле и
Коментари Харесай

215 000 работни места и възможности за обучение са предоставили Нестле и Алианс за младежта през последните три години

В началото на Международната седмица на дуалното обучение Нестле и европейските сътрудници на Алианс за младежта оповестиха, че през последните три години са предложили повече от 215 000 работни места, образования и стажове на младежи.
Марко Сетембри, изпълнителен шеф на Нестле за зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA), съобщи: „ Гордея се с резултатите, които постигнахме с Алианса за младежта. От началото на самодейността през 2014 година събрахме 340 бизнес сътрудници и създадохме 1100 схеми за стаж и процедура в района EMENA. Ще продължим да разпространяваме това като опция за професионално израстване на младежите. “
Инициативата следва уговорката на Нестле да обезпечи 230 000 благоприятни условия за работа и образование сред 2017 и 2020 година за младежите в зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA).
Нестле си сътрудничи със своите сътрудници от Алианс за младежта в редица новаторски планове за поощряване на практическото образование и младежката продуктивност. По мотив Международната седмица на дуалното обучение Нестле започва пилотен план взаимно с Майкрософт за узаконяване на цифровите умения на своите стажанти. Първият цикъл на плана ще включва повече от 60 младежи от фабриките на Нестле във Франция. След привършване на образование за цифрови умения за интервал от шест месеца те ще получат документ от Майкрософт.
Алианс за младежта си слага за цел да приготви идващото потомство бизнесмени. Инициативата сплотява сили с Junior Achievement Европа - най-голямата организация за образование по предприемачество в Европа - с цел да помогне на младите европейци да придобият предприемачески умения. Амбицията на това съдействие е да се подкрепят 500 възпитаници в приемането на интернационална подготовка за предприемачески умения. Подкрепени от своите преподаватели и от бизнес доброволци от компаниите-членове на Алианса за младежта, учениците, участващи в програмата на Junior Achievement Европа, ще се образоват по какъв начин работи една компания, по какъв начин могат да генерират хрумвания и да откриват най-хубавия метод за създаване на пазарни тактики и тяхното реализиране.
През ноември, в границите на Международната седмица на дуалното обучение, Нестле България също ще продължи да следва своя ангажимент и ще даде на младежи от професионални гимназии опцията да се допрян до работните процеси в компанията. Младите ще имат опцията освен да посетят индустриалната фабрика на Нестле България, само че и да вземат участие в специфични интензивности, които да покачат техните познания от професионалното им образование и да развият практическия им опит посредством занимания в действителна работна среда.

За “Алианс за младежта ”
През 2014 година „ Алианс за младежта “, инициирана от Нестле, поема ангажимент да се разработят поредност от взаимни и самостоятелни начинания, с цел да се основат благоприятни условия на младежите за професионален опит и стаж. Също по този начин фирмите активизират своите чиновници да бъдат дейни в общността и да оказват помощ на младежите в подготовката им за работа посредством на практика препоръки, CВ-клиники и подготовка за изявление. Партньорите в „ Алианс за младежта “ са дейни членове на Европейския алианс за стажове към Европейската комисия. Те предизвикват стажовете и образованията като дейни посланици на професионалното образование в цяла Европа.
Сред сътрудниците в цяла Европа са: компанията за човешки запаси Adecco, застрахователната компания AXA, интернационалният производител на храни Cargill, логистичните групи CHEP и DS Smith, международната енергийна компания ENGIE, консултантската компания ErnstYoung, обществената мрежа Фейсбук, производителят на парфюми и аромати Firmenich, ИТ колосът Гугъл, комерсиалната верига на дребно Metro Group, международният производител на храни и питиета Nestlé, групата за проучване на потребителските настройки Nielsen, информационната компания Publicis Groupe, софтуерната компания Salesforce, химическата компания Solvay, платформата за продан на информация Twitter и интернационалната правна адвокатска фирма WhiteCase. Към днешна дата над 340 компании от цяла Европа са се включили към „ Алианс за младежта “.
https://www.youtube.com/channel/UCT2oqTwW05T84i_NqNrs99A
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР