В началото на март започва изплащането на пенсиите на хората

...
В началото на март започва изплащането на пенсиите на хората
Коментари Харесай

Меджидиев: Изплащането на пенсиите с изтекъл срок от ТЕЛК започва от март

В началото на март стартира изплащането на пенсиите на хората с изминал период на решения от ТЕЛК . Това разгласи министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Той изясни, че усложнението е пристигнало от прехвърлянето на данните в осведомителната система.

В края на предходната седмица омбудсманът Диана Ковачева алармира за забавени и неизплатени пенсии на хора с увреждания.

В последните си дни 48-ото Народно заседание одобри дефинитивно промени, които плануват при закъснение на преосвидетелстване - хората с увреждания да запазят правата си и финансовата поддръжка за тях да продължи. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за обществено подкрепяне и от Национален осигурителен институт. 

" Наистина има огромно усложнение в тази ситуация, само че взаимно напъните и на Министерство на здравеопазването, Национален осигурителен институт, МТСП още при започване на идващия месец да стартира изплащането. Всички данни са трансферирани, персонално аз съм издал заповед за прекачване на данните от осведомителната система, те се обработват - просто съгласно мен не се подаде информация в точния момент към тези хора, от кой момент ще получават възнагражденията ", сподели министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР