В началото на лято 2019 г. скандинавското дуо Ларш Кеплер

...
В началото на лято 2019 г. скандинавското дуо Ларш Кеплер
Коментари Харесай

Не затваряй очи – Пясъчния човек е тук

В началото на лято 2019 година скандинавското дуо Ларш Кеплер се завръща с нов завладяващ психотрилър, в който основният воин е не по-малко злокобен от самия Ханибал Лектър. „ Пясъчния човек “, издание на „ Ентусиаст “, е 4-тата книга от серията за следствията на контрольор Юна Лина, състояща се от общо 7 книги. След излизането си романът се трансформира в най-продаваното заглавие за годината в родната Швеция, а цялата поредност е разпродадена в над 14 милиона копия на повече от 40 езика по целия свят. Успехът на книгите за Лина не е инцидентен – Кеплер основава повсеместен воин, който има вътрешен глас, стратегически талант и освежаваща накърнимост против превъзходния и прозорлив зложелател.
Новата история за детектива за следващ път разкрива невероятния гений на креативния тандем Александър и Александра Андорил – съпрузите, стоящи за псевдонима Ларш Кеплер – да основава истински мрачни сюжети. Кеплер съживява остарялата легенда за Пясъчния човек – митично създание от скандинавския и западноевропейския фолклор, което приспива дребните деца и ги кара да сънуват единствено хубави сънища, като впръсква вълшебен пясък в очите им. Неговият облик се среща както в разказите на Е. Т. А. Хофман и Ханс Кристиан Андерсен, по този начин и в известната просвета, музиката и киното. Но този път Пясъчния човек не е воин от баснословен сън, а тъкмо противоположното – от същински призрачен сън.
Всичко стартира в една студена зимна нощ, когато мъж е открит до железопътен мост в Стокхолм. Той страда от хипотермия и от легионерска болест. В болничното заведение, където е приет в болница, откриват, че съгласно регистрите индивидът е мъртъв от повече от 7 години. Смята се, че е бил една от жертвите на известния сериен палач Юрек Валтер, задържан преди години от контрольор Юна Лина и наказан на доживотна изолираност в психиатрична клиника. И до момента в който Лина проверява къде е бил „ мъртвият “ през всички тези години, някои непредвидени доказателства принуждават полицията да отвори едно от „ студените “ досиета.
Опасността е неизбежна и някой би трябвало да влезе под кожата и в мозъка на серийния палач. И то бързо. Преди да е станало прекомерно късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР