В началото на лятната пауза бе обявено, че Фернандо Алонсо

...
В началото на лятната пауза бе обявено, че Фернандо Алонсо
Коментари Харесай

Алонсо ще кара за Астън Мартин в Абу Даби

В началото на лятната пауза бе оповестено, че Фернандо Алонсо ще размени оттеглящия се от Формула 1 в края на годината Себастиан Фетел в отбора на Астън Мартин при започване на сезон 2023. 

Испанецът обаче ще има шанса да кара за новия си отбор още през тази година. Това ще се случи по време на формалния тест на гуми във Формула 1, който ще се организира във вторника след Гран При на Абу Даби на пистата „ Яс Марина “.

Тези тествания станаха обичайни през последните години, като в тях постоянно сме виждали водачи, които сменят тимовете, да карат за новите си отбори. Валтери Ботас стори това с Алфа Ромео през предходната година, а две години по-рано и Естебан Окон взе участие за Рено, макар че имаше контракт с Мерцедес.

През тази година тестванията на гуми ще са единствено един ден, а не два както бе в предишното. Това значи, че най-вероятно Алонсо ще кара единствено половин ден, в случай че от Астън Мартин не преценяват, че ще е по-добре испанецът да прекара допустимо най-вече време зад кормилото на AMR22, поради лимитираните предсезонните проби следващата година.

Тогава отборите още веднъж ще разполагат със единствено три дни за тествания преди началото на сезона, като те ще се проведат на пистата „ Сахир “ в Бахрейн сред 23 и 25 февруари. Само седмица по-късно пък ще бъде даден и старт на сезон 2023 с Гран При на Бахрейн.

Очаква се в Абу Даби с изключение на Алонсо за новите си отбори да карат още Пиер Гасли, който ще смени испанеца в Алпин, както и Ник де Врийс, който пък ще размени Гасли в Алфа Таури. 
 В Алфа Таури нямат самообладание да стартират работата си с Де Врийс В Алфа Таури нямат самообладание да стартират работата си с Де Врийс
В същия ден, в който ще бъде и формалният тест за гуми ще се проведат и тестванията за млади водачи, в които присъединяване ще могат да вземат единствено водачи, които имат по-малко от три старта във Формула 1. Това значи, че отбори като Уилямс и Алфа Таури, които ще употребяват един новобранец следващата година, ще могат да разчитат и на двамата си титулярни водачи за теста на „ Яс Марина “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР