В началото на летния сезон Българският червен кръст организира кампания

...
В началото на летния сезон Българският червен кръст организира кампания
Коментари Харесай

В началото на летния сезон: Как да се намали броят на удавянията в България?

В началото на летния сезон Българският червен кръст провежда акция за сигурност при плуването във водните басейни. По този индикатор България е в челото на положителна ранглиста - измежду първите 15 страни, които имат минимум трагични случаи. Лице на акцията е Петър Стойчев.

Знаем максимата, че постоянно се давят най-хубавите плувци. Но действително се давят и хората, които влизат във водата пияни и децата, оставени без контрол. Давят се и авантюристите, които вървят на неохраняеми плажове, а те в България са 110 - съвсем толкоз колкото охраняемите. И всички тези летни нещастия, към 120 всяка година, могат да бъдат избегнати, в случай че се съблюдават някои елементарни правила.
Стоян Андонов, зам.-министър на младежта и спорта: Не би могло страната на която и да е страна да обхване всички водни площи. Знаете Черно море, линията му е над 400 км. Като сложим и река Дунав, имаме две съществени водни граници, които на процедура е невероятно да бъдат обхванати, другояче всеки втори българин би трябвало да стане избавител.  Плажният сезон стартира, към този момент спасители има Плажният сезон стартира, към този момент спасители има
От през днешния ден морските спасители и медицинските екипи към този момент се грижат за сигурността на туристите по плажовете във Варна и околните курорти. Те ще работят...

Затова и тази година се подчертава върху предварителната защита. Никога да не се подценява водната буря и да избираме плажовете със спасители. Това са единствено част от разпоредбите, които са залегнали в извънкласното образование на децата по водна сигурност.

Колкото до по-непокорните младежи от БЧК, залагат на харизмата на международния първенец по маратонско и ледено плуване.
Петър Стойчев - международен първенец по плуване: Категорично се разгласявам срещу плуването в нетрезво положение, което доста постоянно се случва. Плуването не е умеене, което можеш да забравиш, тъй че родители научете вашите деца да плуват, по този начин може да им спасите живота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР