В началото на идния месец ще е ясен точният процент

...
В началото на идния месец ще е ясен точният процент
Коментари Харесай

Министър Петков обяви с колко пари ще скочат пенсиите!

В началото на идния месец ще е явен точният % на нарастване на пенсиите от 1 юли 2020 година. Към момента упованията са за повече от 6 на 100, заяви в русенското село Баниска общественият министър Бисер Петков, написа Блиц.

``
реклама

„ 5,3 % е заложено в тригодишната бюджетна прогноза. Текущо, на база на достигнатите растежи на приблизително застрахователен приход и показателя потребителски цени, чакаме, че ще бъде над 6 % “.

" Не мога да кажа тъкмо с какъв брой ще бъде нарастването. То може да бъде с 6,6 или с 6,2 на 100. Въздържам се да разглася съответно число, тъй като към момента сме при започване на финалната фаза на подготовката на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване.

Точният % на нарастване би трябвало да бъде явен при започване на идния месец. Той не е случаен, а зависи от повишаването на растежа на междинния застрахователен приход и на показателя на потребителските цени ", изясни Петков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР