В началото на годината в България пристигнаха 30 световноизвестни фрийстайл

...
В началото на годината в България пристигнаха 30 световноизвестни фрийстайл
Коментари Харесай

Привличат в България любители на сноуборда

В началото на годината в България дойдоха 30 световноизвестни фрийстайл сноубордисти, с цел да снимат първия по рода си филм за страната ни като неповторима дестинация за феновете на рисковия спорт.
Stinky Movie е дългогодишна фантазия за Христо Петков. Основателят на Stinky Socks, българска марка за дизайнерски чорапи, ориентирани към хората с авантюристичен метод на живот, разкри: "Искахме да съберем нашето Stinky Family и да им покажем, че у нас Изтокът среща Запада, а опциите за луди глави като тях са доста. " Именно България е мястото на тяхната историческа среща - тук цялото семейство се събира за първи път и в продължение на четири седмици обикаля страната и намира своите места за каране.
За един от най-хубавите от крю-то - Jake Schaible, който прекара в страната повече от месец, най-ярък остава споменът по какъв начин полицията в Смолян им спомага, като стопира придвижването по пътното платно, с цел да могат момчетата да вършат своите трикове. Той добави, че първото нещо, което споделил на своите другари от Съединени американски щати, е, че "ние всички би трябвало да се върнем там ".
Световната премиера на Stinky Movie се състоя в Big Bear, California, преди месец, а в кино турнето са включени градове от още над 25 страни, част от дистрибуторската мрежа на марката. Българската премиера ще се състои през днешния ден, 20 октомври, от 21,30 ч. в Дома на киното.
Лентата, режисирана от Димо Петков, е продукция на Kamak Films - българска продуцентска къща с опит в снимането на документални филми и онлайн поредици. Сред достиженията им са редица интернационалните награди за писмено и екшън кино, измежду които за най-хубав документален филм на New York Winter Film Festival 2018 (за кино лентата Burkinabе Rising), специфичната премия на UNESCO в Хърватска, както и оценката за човешки права на Амнести интернешънъл на фестивала за документални филми в Сан Вито, Италия.

https://vimeo.com/293924901

https://www.facebook.com/events/240913836590920/
https://www.stinkyfamily.com/

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР