В началото на годината по традиция повечето от нас си

...
В началото на годината по традиция повечето от нас си
Коментари Харесай

Сух януари - да не пиеш алкохол цял месец

В началото на годината по традиция множеството от нас си дават обещание да трансформират нещо, да се отърват от нездравословен табиет или да се снабдят с нов потребен подобен. След осъществявания с празници месец, да спрем алкохола наподобява като разумна крачка. Във Англия даже си имат т.нар " Сух Януари ".

Защо британци вземат решение цялостен месец да не близват нито капка алкохол и по какъв начин това се отразява на бизнеса, споделя Джанан Дурал.

Предизвикателството наречено " Сух Януари ". Така част от британците към този момент 6 години стартират новата година. Бирата, виното и концентратите са сменени с безалкохолни питиета. И по този начин 31 дни. Инициативата поражда през 2013 година и бързо става известна в разнообразни елементи на света. Ако има някой, който по никакъв начин не е удовлетворен от нея обаче, то това са барманите.
Барман: Имаме спад в продажбите за месеца с към 1/4. Да, потребно е за здравето, само че по никакъв начин, по никакъв начин не е добре за нашия бизнес.
Изследвания демонстрират, че въздържанието даже единствено за един месец, се отразява позитивно върху здравето и то в дълготраен проект. Доказано е, че без алкохол, кожата стартира да наподобява по-добре, мисълта ни става по-бърза, спим по-добре и отслабваме.

Психолозите също поддържат концепцията да си слагаме лесни за осъществяване цели, като не е наложително те да са свързани с това да не консумираме алкохол.
Жан-Пиер Кутерон, психолог: Когато човек си слага цели и ги реализира, това оказва доста позитивно въздействие на цялостната ни самокритика. Един месец не е изключително дълъг интервал и прави задачата постижима. Накрая си казваш " аз съм мощен, аз самичък вземам решение по какъв начин да пребивавам ".
Съветът на специалистите е да не се самонаказваме, в случай че не успеем да осъществим някое от новогодишните си обещания, тъй като това би довело единствено до непотребен стрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР