В началото на годината Corsair пусна на пазара нова геймърска

...
В началото на годината Corsair пусна на пазара нова геймърска
Коментари Харесай

Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове

В началото на годината Corsair пусна на пазара нова геймърска мишка – IronClaw RGB. В редакцията получихме устройството за тест и го разходих из равнищата на Doom и арените на Quake Champions. Ето моите усещания

Накратко. Мишката е оборудвана PWM3391 оптичен датчик, предлагащ до впечатляващите 18 000 DPI. Не че ще ги ползвате, само че очевидно към момента цифрите продават. Бутончетата са Omron, което би трябвало да подсигурява качество и дълъг живот.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Получавате и двузонова RGB подсветка и поддръжка на iCUE софтуера на Corsair. С него можете да управлявате всичките устройства на компанията от едно място.

Corsair IronClaw RGB – изложение

Мишката е направена от пластмаса, като корпусът е едносъставен. Теглото е 105 грама. Формата е ергономична, а дизайнът е като за дясна ръка. Това е едра мишка, която би била най-подходяща за геймъри, който държат този вид перферия с цялата длан. Отляво и отдясно, където се чака да се озоват палецът и безименния пръст е налице гумирано покритие и леко хлътване на корпуса. Също по този начин тежестта е разпределено по този начин, че хващайки мишката на тези места тежестта ѝ начело и откъм гърба е баласирано. Поне за мен последното е значимо.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Имате разполагаем седем програмируеми бутони. Освен трите съществени, разполагате с още два над палеца и зад скрол колелцето. Последното е с малко по-голям размер от нормалното или най-малко човек остава с такова усещане, защото огромна част от него е открита. Споменатите два бутона зад скрола по дифолт са за смяна на DPI настройката в придвижване.

Аз персонално не употребявам сходни функционалности, а и разположенията на бутончетата е такова, че са комфортни за бърз достъп по време на игра. Затова аз персонално преглеждам IronClaw RGB като 5-бутонна мишка.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Кабелът е с дължина към 2 метра и е с текстилна оплетка върху изолацията. Твърдоват е за моите усети и остава надиплен дълго време, само че това по никакъв метод не се отразява на удобството по време на игра.

На долната страна на устройството виждаме уголемени крачета и датчик, ситуиран в центъра. Последното би било значимо за хора, който играят с висока сензитивност на мишката.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Използване на iCUE софтуера

Представеният предходната пролет iCUE дава опция за ръководене на голям брой съвместими устройства от едно място. С него можете да настройвате светодиодни подсветки, да управлявате оборотите на вентилатори, да следите температури на хардуера в компютъра и така нататък Ако да вземем за пример разполагате мишка, клавиатура и слушалки на Corsair посредством iCUE можете да синхронизирате техните RGB светлини.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Що се отнася до мишката, получавате нормалните функционалности като профили, конфигурация на държанието на гризача, както и да го калибрирате според от съответната поставка. Налице са обаче и много фини такива. Можете на образец за всяко равнище на DPI настойката да избирате друга скорост по X и Y осите.

iCUE е просторен програмен продукт и може да мине малко време до момента в който свикнете. Все отново става дума за пакет с много функционалности и варианти. Удобството да управлявате всичко от едно място обаче е значима стъпка за Corsair.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Употреба и умозаключение

В описанието на IronClaw на уеб страницата на производителя е посочено, че мишката е създадена за FPS и MOBA играчи. Аз съм от първия от двата типа. Нещото което незабавно ми направи усещане е размерът на мишката. Противно на упованията обаче свикването се оказа елементарно. Идвайки от Razer DeathAdder (която пък избрах поради сходната форма античната Microsoft Explorer 3.0A) се наложи да привикна към малко по-различния захват и по-високия профил. След половин час обаче още веднъж бях в играта...

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
Играйки бързи заглавия като Quake Champions ми направи усещане, че утройството не издава почи никакви сранични звуци. Да, скролът и бутоните леко подрънкват при внезапни придвижвания, само че пластмасовият корпус не поскърцва при напън или по жестоко " приземяване " върху подложката. Имал съм сходни преживяваня преди и по тази причина към този момент обръщам внимание на сходни неща.

Редно е да отбележа, че играя със междинна сензитивност, без ускоряване, като за 360-градусово завъртане на персонажа са ми нужни 30-ина сантиметра придвижване на масата. В този смисъл направих проби с бързи придвижвания единствено " на изсъхнало ". Не забелязах проблеми и имайки поради опциите на датчика, мисля че и най-взискателните играчи ще останат удовлетворени.

 Corsair IronClaw RGB: Гризач за фрагове
В умозаключение: IronClaw RGB е комфортна и качествена мишка, на която можете да разчитате и в най-напрегнатите гейминг моменти. Цената ѝ от към 120 лева я слага в една много натоварена категория, само че този граблив гризач несъмнено има какво да покаже!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР