В началото на февруари тази година публичната компания "Синтетика" АД

...
В началото на февруари тази година публичната компания "Синтетика" АД
Коментари Харесай

Синтетика продаде своя дял в Юнион Ивкони

В началото на февруари тази година обществената компания "Синтетика " АД е подписала финален контракт за продажба на дъщерното си сдружение "Юнион Ивкони " ООД, оповестиха от компанията. Съгласно документа, договорката ще завърши след възнаграждение от страна на купувача на всички контрактувани суми по покупко-продажбата. "Юнион Ивкони " ООД е водач в региона на пътническия авто превоз с 25 години професионален опит, осъществявайки ежедневни курсове до над 100 града в страната.

На 15 март са били изпълнени кумулативно всички клаузи по контракта за покупко-продажбата на "Юнион Ивкони " ООД, с което договорката е финализирана.

Решението на "Синтетика " АД да продаде присъединяване си в "Юнион Ивкони " ООД е обвързвано с желанието на компанията да насочи напъните си към вложения в недвижими парцели с по-висока рентабилност, прецизираха от компаинята.

Транспортно-туристическата компания "Юнион Ивкони ", със седалище и адрес на ръководство в София, е на пазара от 1992 година. Основната активност на сдружението е транспорт на пасажери в страната и чужбина, като все още е водеща компания в своя отрасъл. Съпътстващи действия на сдружението са: предложение на туристически услуги в страната и чужбина, продажба на самолетни билети, отдаване на рейсове чартърен, рекламна активност и други. "Синтетика " АД има директно към края на предходната година 51% от капитала на "Юнион Ивкон " ООД или 16 200 дяла.

"Синтетика " АД е холдигово сдружение, чиято активност е обвързвана с придобиване, ръководство и развиване на индустриални предприятия в страната и чужбина, консултантска активност, комерсиално посланичество и ходатайство и всякаква друга стопанска активност, незабранена категорично от закона. До момента компанията оперираше в два бранша посредством две свои дъщерни предприятия. Освен "Юнион Ивкони " другото е "Етропал " АД - Етрополе, което се занимава с произвеждане на хемодиализни и медицински артикули. Чрез "Етропал " компанията майка има индиректно 70% от капитала и на "Етропал Трейд " ЕООД, което пък е профилирано в търговията с медицински произведения за еднократна приложимост, създадени в "Етропал " АД.

Към края на предходната година мажоритарен акционер в "Синтетика " АД е Kamalia Trading Limited, притежаващ 50.07% от капитала на сдружението. Euroins Romania Asigurare Reasigurare има 11.66%, Универсален пенсионен фонд "Бъдеще " - 6.99%, "Специализирани логистични системи " АД - 6.54%, а други компании държат 24.74% от книжата с право на глас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР