В началото на февруари сметките за ток и газ ще

...
В началото на февруари сметките за ток и газ ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: От февруари сметките за газ и ток ще са по-ниски

В началото на февруари сметките за ток и газ ще са по-добри, тъй като обезщетенията от декември и януари ще влязат в тях. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на брифинг в Народното събрание.

„ Бизнесът и битовите консуматори ще получат глътка въздух “, добави той.
Любомир Дацов: Причините за високите цени на тока са доста
" Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния курс. Ако можеш да правиш това - ще си милионер за един ден. Затова повеч...
Прочети повече
По тематиката с напрежението сред Русия и НАТО Петков бе безапелационен, че България не желае боен спор.

" Надяваме се, че дипломацията ще даде резултата, който всички ние желаеме да забележим, а това е ясна деескалация на напрежението ", уточни той. Кирил Петков успокои, че за момента няма мотиви за терзание.

" Следим ежечасно събитията. Оценката на службите ни е, че в идващите дни и седмици няма от какво да се тормозим, само че както всички съдружници в НАТО следим деликатно обстановката. Имаме подготвен проект да оттеглим български дипломати от Украйна. Имаме подготвен проект, в случай че забележим, че рискът се повишава. В този миг не го предвиждаме, само че самолетите, които бихме пратили да ги вземат, са в подготвеност. Взели сме ограничения, само че без все още обстановката да е сериозна ", уточни министър-председателят.

По думите му българският батальон ще бъде образуван през април-май.

„ В този миг и нашите съдружници, и ние, взимаме верните ограничения. Взимаме верните позиции. Натовските войски са и български войски. Разграничаваме потенциала на армията ни “, изясни министър-председателят.
Делян Добрев: Отлагането на мораториума ще го платим с лихвите от 1 април
Мораториумът можеше да падне, само че не пада и ще остане още дълго. Отлагането на мораториума ще го платим от 1 април с лихвите, предизвести...
Прочети повече
Той съобщи, че желанието е България е да е предвидим и градивен член на Алианса. Петков разясни, че българската войска ще е водеща.

„ Рамковата страна ще е България. Това значи, че бойната група ще е под българско командване и с българско водачество. За пръв път слагаме подобен акцент върху българската войска “, изясни министър-председателят.

Той увери, че държавното управление ще направи всички вероятни дипломатически действия за решение на спора, тъй като никой няма изгода от същински боен спор. Според него, обаче, рецесията е опция да се откроят дефицитите на българската защита.

„ Надяваме се да влагаме и да ги премахнем по този начин, че българската защита да е на равнище. Ще фокусираме бюджетните средства там, където би трябвало да се попълнят най-големите дупки “, разясни министър председателят.

По думите му българската войска е водеща за българската сигурност в границите на градивния разговор със съдружниците от НАТО.
Ваня Григорова чака доникъде на годината цените да продължат да порастват
Животът става все по-скъп и това се дължи на цената на тока. Тя се отразява на всички артикули, въпреки и по друг метод. Това съобщи п...
Прочети повече
Той разяснява и здравната рецесия, като уточни, че Омикрон е под надзор, а моделът на ръководство е сполучлив.

„ Ако бяхме работили със остарелия модел, към този момент всичко трябваше да е затворено. Фокусът върху интензивните кревати ни даде опция да управляваме рецесията с минимални вреди върху стопанската система “, уточни министър председателят.

Кирил Петков уточни още, че развиване има и по тематиката с РСМ, като това е проличало по вчерашните градивни резултати при визитата на Димитър Ковачевски. „ Имаме подписани меморандуми. Динамиката е в доста по-положителен звук. На база на многото старания и отборната работа в Министерски съвет съумяваме в огромна степен да овладеем шоковите обстановки “, акцентира той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР