В началото на февруари ще бъде предимно слънчево и доста

...
В началото на февруари ще бъде предимно слънчево и доста
Коментари Харесай

Очаква ни топъл февруари

В началото на февруари ще бъде най-вече слънчево и много по-топло от нормалното. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), представени от " Фокус ". Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието – сред 2 и 5 градуса, а в планините – сред минус 8 и минус 3 градуса. Средната месечна сума на преваляванията в равнините е сред 30 и 50 mm, в планините – сред 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 mm.

Тази година се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 14 и минус 9 градуса най-високите - сред 17 и 22 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата.

В началото на месеца ще бъде най-вече слънчево и много по-топло от нормалното, изключително в Източна България, където ще духа сдържан югозападен вятър. На 3-ти ще завали дъжд, а от северозапад бързо ще нахлува леден въздух и със захлаждането дъждът ще минава в сняг. Впоследствие преваляванията ще спрат, облачността бързо ще се раздира и понижава. Ще е прохладно и релативно по-студено. През втората половина на десетдневието температурите към момента ще са по-високи, само че по-близки до нормалните. Отново ще има условия за валежи, изначало от дъжд, последвани от краткотрайно намаляване на температурите, при което в Западна и Северна България за малко ще има и сняг, без да се образува трайна снежна завивка.

През второто десетдневие температурите ще се намалят още и ще се двоумят към междинните. Ще има и дни със умерено и слънчево време. Повишена възможност за превалявания има към 12-и и през втората половина от десетдневието. Те ще са последвани и от краткотрайни захлаждания.

През третото десетдневие по-голяма е вероятността температурите да бъдат към нормата. Остава и вероятността за чести превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР