В началото на февруари местен зъболекар настанил на свои разноски

...
В началото на февруари местен зъболекар настанил на свои разноски
Коментари Харесай

Зъболекар настани на свои разноски бездомник в хотел, намери му работа

В началото на февруари локален ортодонт настанил на свои разходи в локален хотел в Дупница безприютен човек, за който в този миг нямало място в Центъра за краткотрайно настаняване в Благоевград. До преди седмица Илиян Стоилов е живеел в остаряла изоставена сграда. Собственикът й обаче го помолил да напусне мястото и от този момент Илиян е без дом. Бездомният описа, че е живял в постройката 4 години, съобщи Нова телевизия.
С Илиян се свързах преди към месец, когато видях, че се пробва да си набави дърва, с цел да може да оцелее. Оттогава водим борба с иституциите. След като разбрах, че е заставен да напусне пристройката, му платих 4 нощувки в хотел. От обществени грижи дадоха обещание, че ще го настанят в Центъра за краткотрайно настаняване в Благоевград. Оттам обаче ни споделиха, че това е работа на нашия кмет и на нашата община”, показа доктор Крум Дечев. Зъболекарят е съумял да откри и работа на бездомния човек в една плантация.
„ Оказа се, че работата е доста тежка. Работното време започваше в 5 сутринта до 22 ч. вечерта. Търся по-лека. Надявам се да ми дадат от общината квартира или стая. Сега преспивам по пейките”, добави Илиян Стоилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР