В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки

В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки ...

Из София с мотопед под наем.


В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки Lime в София, жители и гости на града имат нова възможност за алтернативно и по-екологично придвижване.

Услугата Shareascoot е вече активна и с нея можем да си наемем скутер, с който да стигнем до желаната дестинация в рамките на града и околните населени места да избегнем трафика. Забранено е карането по магистрала, а излизането извън зоната на ползване е възможно само с предварително разрешение.

В момента скутерите, които можем да вземем под наем, са 30 на брой. С увеличаването им ще се разшири и зоната, от която можем да ги вземем и в която можем да го паркираме след употреба. Засега тя е ограничена до "широкия център". Паркирането в синя и зелена зона е безплатно.
Снимка 442108

За да си наемем скутер, трябва да свалим на смартфона си приложението Shareascoot от Google Play или App Store. То ни показва къде се намират най-близо паркираните скутери. Конкретни станции за паркиране няма.

Регистрацията е безплатна, като за целта трябва да сме пълнолетни и да имаме свидетелство за управление на МПС. Необходимо е да въведем данните на банковата си карта, както и да качим снимка на личната си карта (от двете страни) и на шофьорската книжка.
Снимка 442230

Скутерите могат да се управляват с категория В или М. Приемат се и книжки, издадени в чужбина. Необходима ни е и снимка, която да качим в профила в приложението.

Shareascoot няма първоначална такса за отключване, а цената на минута е 29 стотинки. Паркирането също се таксува - по 9 стотинки на минута, независимо дали е в зоната за обслужване или не. Изразходеното гориво е включено в тази цена и не се плаща допълнително.
Lime, електрическите тротинетки под наем и какви са условията за ползването им в София
Ето как можем да си наемем електрическа тротинетка в София

Първата услуга за споделено ползване на електрически тротинетки у нас

Можем да наемем мотопеда и за 24 часа срещу сумата от 60 лева. Когато я достигнем с начисляване на минута, таксуването просто спира. Целодневният наем важи само за един нает скутер. Ако горивото му свърши през това време, зареждането е за наша сметка.

Източник: lifestyle.bg