В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки

...
В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки
Коментари Харесай

Из София с мотопед под наем

В началото на есента, малко след навлизането на електрическите тротинетки Lime в София, поданици и посетители на града имат нова опция за различно и по-екологично напредване.

Услугата Shareascoot е към този момент дейна и с нея можем да си наемем скутер, с който да стигнем до мечтаната дестинация в границите на града и близките обитаеми места да избегнем трафика. Забранено е карането по автомагистрала, а излизането отвън зоната на прилагане е допустимо единствено с авансово позволение.

В момента скутерите, които можем да вземем чартърен, са 30 на брой. С увеличението им ще се разшири и зоната, от която можем да ги вземем и в която можем да го паркираме след приложимост. Засега тя е лимитирана до " необятния център ". Паркирането в синя и зелена зона е гратис.
 Снимка 442108

За да си наемем скутер, би трябвало да свалим на смарт телефона си приложението Shareascoot от Гугъл Play или App Store. То ни демонстрира къде се намират най-близо паркираните скутери. Конкретни станции за паркиране няма.

Регистрацията е безвъзмездна, като за задачата би трябвало да сме пълнолетни и да имаме удостоверение за ръководство на МПС . Необходимо е да въведем данните на банковата си карта, както и да качим фотография на персоналната си карта (от двете страни) и на шофьорската брошура.
 Снимка 442230

Скутерите могат да се ръководят с категория В или М. Приемат се и книжки, издадени в чужбина. Необходима ни е и фотография, която да качим в профила в приложението.

Shareascoot няма първична такса за отключване, а цената на минута е 29 стотинки. Паркирането също се таксува - по 9 стотинки на минута, без значение дали е в зоната за обслужване или не. Изразходеното гориво е включено в тази цена и не се заплаща в допълнение.
 Lime, електрическите тротинетки чартърен и какви са изискванията за използването им в София
Ето по какъв начин можем да си наемем електрическа тротинетка в София

Първата услуга за споделено прилагане на електрически тротинетки у нас

Можем да наемем мотопеда и за 24 часа против сумата от 60 лв.. Когато я достигнем с начисляване на минута, таксуването просто стопира. Целодневният наем важи единствено за един нает скутер. Ако горивото му свърши през това време, зареждането е за наша сметка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР