В началото на есента кубик от най-масовото гориво за отопление

...
В началото на есента кубик от най-масовото гориво за отопление
Коментари Харесай

Започна купуването на дърва за зимата. Какви са цените?

В началото на есента кубик от най-масовото гориво за отопление през зимата - дървата, се продава най-малко по 100 лева, а тук-там се продава и за 115 лева, съобщи "Монитор ".

Цените са за по-качествените широколистни цепеници. Решим ли да ни излезе по-евтино, то би трябвало да се задоволим със "смес ", което се предлага по 80 лева за кубик. Има търговци предлагащи отстъпки за количества на 20 или 25 кубика.

Предимството да си купим дърва още занапред е фактът, че ще остане време да изсъхнат и горят по-добре през зимата. Хората с повече пари имали сухи дърва от предходната година и в този момент си купували други, които да съхнат в идващите 12 месеца под навеса в двора им

Тъй като още не застудяло множеството хора в този момент се купуват от 2-3 до най-много 5 кубика.

Предлагат се и в чували по 10 лева, като 10 чула се равняват на към кубик. За опция на дървата се считат пелетите, които сега, според от типа на дървесината за производството им, са на цени от 240 до 420 лева за звук.

Най-качествените донбаски въглища при един от най-големите снабдители е на цена от съвсем 370 лева за звук или с съвсем двайсетарка повече от предходната есен

На места в страната те доближават и до 440 лева за звук. Обикновено неекологичното гориво се продава в чували от по 25 кила, чиято цена варира от към 9 до 11-12 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР