В началото на есенния сезон за първи път в България

...
В началото на есенния сезон за първи път в България
Коментари Харесай

Нова за България услуга за по-ефективно и еко придвижване тръгва в София

В началото на есенния сезон за първи път в България започва услугата SHARЕASCOOT. Тя към този момент е дейна в София, като същността й е, че всеки гражданин или посетител на столицата може да вземе скутер (мотопед) от най-удобното за него място в града и да остави транспортното средство в точката на идване. Зоната в града, в която могат да се паркират скутерите на SHAREASCOOT, е „ необятният център “, като с нарастването на броя им ще се уголемява и зоната за паркиране. Зоната за прилагане обгръща целия град дружно с близките обитаеми места.

SHAREASCOOT подтиква значителната за София и огромните градове изгода, а точно – понижаване на тапите. Добавена стойност е и не по-малко виновното държание на хората, като спомага за това да замърсяваме по-малко с изгорели газове и нездравословни излъчвания: един път с минималния разход на гориво с бензиновите скутери и нулев подобен с електрическите. Услугата започва в София, като се планува скоро да бъде налична и в Пловдив, а по-късно във Варна и Бургас.

„ Всеки се е сблъсквал с трафика в столицата и знае какъв брой време лишава напредването от една точка до друга, изключително в пиков час – нещо, което може да съкратиш доста със скутер. На второ място като преимущество на услугата ни бих показал скъпото улеснение и финансовата полза да не инвестираш в лично моторно транспортно средство, което носи със себе си редица спомагателни разноски. Вместо това можеш да го вземеш от най-удобно място и да го оставиш там, където си стигнал. “, споделя по отношение на новата услуга Красимир Димитров, шеф на компанията, предлагаща услугата SHAREASCOOT.

SHAREASCOOT се базира на мобилно приложение, налично в App Store и Гугъл Play. Веднъж конфигурирано, ползвателят може да открие най-близкия до него скутер в града, да го резервира или непосредствено да го отключи през приложението и да потегли. Необходима е единствено регистрация, като наложителните условия са навършени 18 години, владеене на смарт телефон с мобилен интернет (вече необятно достъпно), шофьорска брошура и кредитна карта. Регистрацията е безвъзмездна. Цената е 29 ст. на минута, като не се заплаща първична такса. Съществува и алтернатива за целодневно наемане и тогава цената е равностойността на 59 лева

Предвижда се, главните консуматори на услугата SHAREASCOOT в София да бъдат най-вече младежи, които обичат да се забавляват и са виновни във връзка с екологията на градската среда. Те са дейни, усъвършенстват своето време, а също и разноските си – за тях е значимо, че отпада задължението за поддръжка на лично моторно средство. В прочувствен проект те ще оценят свободата и удобството на споделения превоз, както и удоволствието да се движиш на две колела. Споделеното пътешестване със скутери е необятно публикувано в Европа и Съединени американски щати. В Париж е най-големият оператор на Стария континент с автопарк от над 2 000 скутера.

Повече информация може да намерите на: http://shareascoot.bg.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР