В началото на есенния политически сезон правителството и премиерът успяват

...
В началото на есенния политически сезон правителството и премиерът успяват
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": Доверието към правителството се запазва, към полицията леко расте

В началото на есенния политически сезон държавното управление и министър председателят съумяват да запазят равнищата на утвърждение от юни, регистрирани директно след изборите за Европейски парламент. Това демонстрира регулярното представително изследване на публичните настройки на организация " Алфа Рисърч ", извършено сред 10 и 16 септември измежду 1023 пълнолетни жители.

Управляващите стартират сезона с 27.5% утвърждение за премиера Бойко Борисов и 15% за неговия кабинет. Президентът Румен

Радев продължава да е с най-голям личен рейтинг

от политиците в страната – 54.8%, с лек растеж на неодобрението (от 14 на 17 на сто).

Положителните оценки за активността на Народното събрание са едвам 8%, до момента в който негативните са 59%. Доверието към ръководителя на Народното събрание е 21 на 100. При другите институции

плавна положителна наклонност се следи при полицията ,

която за година реализира растеж с към 10 процентни пункта - от 19 на 28%. Законодателната и правосъдната власт, както и основният прокурор остават на доста ниски равнища на публичното доверие, регистрират социолозите. Положителните оценки за Сотир Цацаров понижават от 12% през юли до 10% при започване на септември, до момента в който негативните са 49%. Освен правораздаването най-проблемни за публичното мнение са и ресорите опазване на здравето и земеделие.

Като

най-успешен министър

се прави оценка вицепремиерът Томислав Дончев, който прибавя 5% в персоналния си показател, следван от министъра на спорта Красен Кралев и просветния министър Красимир Вълчев. Тримата са и с най-ясно изразен положителен баланс сред позитивни и негативни оценки. С усъвършенствани позиции са транспортният министър Росен Желязков и вътрешният Младен Маринов. По-поляризирани са мненията за министъра на външните работи Екатерина Захариева, на защитата Красимир Каракачанов и на културата Боил Банов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР