В началото на днешното парламентарно заседание депутатите решиха утре, 29

...
В началото на днешното парламентарно заседание депутатите решиха утре, 29
Коментари Харесай

Изслушват Иван Гешев утре в парламента

В началото на днешното парламентарно съвещание депутатите взеха решение на следващия ден, 29 юли, да бъде изслушан в Народно събрание основния прокурор Иван Гешев. Изслушването ще е по отношение на активността на Бюрото за отбрана на очевидци.

Искането за чуването бе импортирано от от Христо Иванов, ръководител на " Демократична България ", и група народни представители.

Включването в програмата бе подкрепено със 187 гласа " за ", шестима - " срещу " и един " въздържал се ". Изслушването на основния прокурор ще бъде след привършване на чуванията на служебния министър-председател Стефан Янев, вицепремиера Атанас Пеканов и министъра на стопанската система Кирил Петков.

Като претекст за настояването от Демократична България акцентират неналичието на действия по отбрана на очевидци през 2020 година и се базират на данни, изнесени от служебните министри на правораздаването - Янаки Стоилов, и на вътрешните работи - Бойко Рашков, в Народното събрание.

Във импортираното искане се отбелязва, че през последните години бюрото за отбрана на очевидци е било в центъра на редица обществени кавги, а в същото време с това бюджетът му е бил увеличаван неведнъж.

" В тази връзка считаме, че българските жители и данъкоплатци имат правото да знаят и да им бъде обяснено защо се харчат парите им, откакто евентуално - не и за тяхната отбрана във връзка със застрашеност по отношение на наказателни производства ", се декларира в настояването, подписано от народните представители от " Демократична България ".

От през днешния ден депутатите се записват в пленарна зала с биометрия. Това разгласи при започване на съвещанието ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

В програмата за през днешния ден е планувано чуване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по отношение на изказвания за нелегално подслушване на политици и жители, както и чуване на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров по отношение на подготовката на здравната система за посрещане на нова вълна на болни от COVID-19 през есента и построяването на национална детска болница.

Програмата за през днешния ден планува и разглеждането на план на решение за анулация на лятната почивка на Народното събрание за 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР