В началото на днешната валутната търговия доларът е стабилен спрямо

...
В началото на днешната валутната търговия доларът е стабилен спрямо
Коментари Харесай

Златото и доларът леко растат. Отслабва напрежението между САЩ и Китай

В началото на днешната валутната търговия доларът е постоянен по отношение на еврото и нараства във връзка с йената. Пазарите виждат признаци на намаляване на напрежението в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Това оказва въздействие и върху цената на златото, която напълно нищожно пораства в четвъртък на фона и на неопределеността преди съвещанието на ЕЦБ. Днес сутринта котировките за скъпия метал на нюйоркската борса Comex се повишават с 0,55 цента, или с 0,04% - до 1503,75 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси за среброто се повишава с 0,1% — до 18,188 $ за унция.

Общата валута в четвъртък сутринта се разменя по отношение на американската по $1,1012 за едно евро спрямо $1,1010 за евро в края на вчерашната търговия.

Курсът на европейската валута към японската е 118,91 йени за евро при 118,72 йени за евро в сряда.

За един $ през днешния ден сутринта на пазара дават 107,96 йени спрямо 107,82 йени в края на вчерашната търговия, входа на която за първи път курсът доближи 108 йени за $.

За растежа на $ способства заявката на президента Тръмп, който сподели че ще отсрочи повишението на митата върху вноса на китайски артикули за 250 милиарда от 1 на 15 октомври.

Днес участниците на пазара чакат резултатите от съвещанието на Европейската централна банка. Паричнокредитният регулатор на еврозоната ще намали така и така негативната лихвена ставка по депозитите и ще се върне към програмата за изкупуване на активи, допускат множеството анализатори.

През идната седмица е съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати. Пазарът е убеден, че то ще приключи с намаляване на федералната рента по заемите с 0,25 процентни пункта, до 1,75-2%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР