В началото на днешната валутна търговия доларът поевтинява по отношение

...
В началото на днешната валутна търговия доларът поевтинява по отношение
Коментари Харесай

Паундът подскочи, златото също поскъпва за сметка на долара

В началото на днешната валутна търговия доларът поевтинява във връзка с еврото и йената, а цена на златото пораства след решенията на международните централни банки за опазване на " мекотата " паричнокредитна политика.

Фунтът стерлинг решително нараства към $ и еврото поради обновените очаквания за съглашение сред Англия и Европейски Съюз по отношение на Brexit.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя с американската при курс $1,1056 за едно евро при равнище $1,1041 в края на търговията в четвъртък.

Стойността на европейските пари по повод н японската валута в това време е 119,26 йени за евро спрямо 119,29 йени ден по-рано.

За един $ на пазара дават по 107,86 йени при 108,02 йени в края на сесията през вчерашния ден.

Федералният запас на Съединени американски щати в сряда предстоящо намали главната рента по федералните заеми (federal funds rate) с 0,25 процентни пункта - до диапазона 1,75-2%.

А Японската централна банка в четвъртък не промени главните параметри на паричната си политика. Целевата рентабилност на 10-годишните държавни облигации остава на равнище към нулата, а депозитите на комерсиалните банки в централната - на равнище минус 0,1%.

Банката на Ангиля на септемврийското си съвещание остави базовата лихвена ставка на равнище 0,75%. При това регулаторът още веднъж обърна внимание на рисковете, свързани с неопределеността по повод излизането на Англия от Европейски Съюз.

Но в избран миг английската валута подскочи до двумесечен най-много след известието, че ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер счита за допустимо реализиране на съглашение по Brexit до 31 октомври, написа Bloomberg.

Сутринта фунтът стерлинг коства $1,2560 при $1,2526 за паунд в края на вчерашната валутна търговия и 1,1362 евро по отношение на 1,1342 евро за паунд ден по-рано.

Златото нараства в петък на фона на отслабването на американската валута. Вниманието на пазарите следи също по този начин развиването на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Цената на декемврийските фючърси за жълтия метал на нюйоркската борса Comex се повишава през днешния ден сутринта с 6,45 $, или на 0,43%, до 1512,65 $ за тройунция. Цената сходните договори за среброто се покачва с0,5%, до 17,973 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР