В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата

...
В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата
Коментари Харесай

Ново съвместно заседание на правителствата на България и Македония през декември


В началото на декември ще има взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. Заедно ще открием сектора от автомагистрала „ Струма “ - „ Сандански-Кресна ”, съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на Македония Зоран Заев, съобщи БГНЕС.

Груевски нито е желал, нито българската страна му е издавала паспорт. Това е 100% подправена вест, сподели Борисов за това, че в непознати медии излезе през вчерашния ден информация, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски имал български паспорт, с който избягал в Унгария.

От своя страна македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че са провели една близка другарска среща с Борисов. Това беше потребна среща с градивни разговори. Всичко това е вследствие на подписания двустранен контракт за другарство, акцентира Заев.

Македонският министър председател означи, че икономическите взаимоотношения сред двете страни се развиват извънредно добре. Търговският стокообмен се прави оценка на 500 млн. евро, като съгласно Заев са си сложили за цел да стигне 1 милиарда евро.

Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, измежду тях на Делчево-Невестино и при Симитли. Развива се и планът за жп линия София- Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР