В началото на декември ще бъде проведена среща на върха

...
В началото на декември ще бъде проведена среща на върха
Коментари Харесай

Турция се среща и със западните сили по сирийския въпрос

В началото на декември ще бъде извършена среща на върха за сирийския въпрос сред водачите на Турция, Франция, Германия и Англия в Лондон, заяви турското президентство.
" Решено е да се провежда тази четиристранна среща на върха в коридорите на срещата на върха на НАТО, планувана в Лондон на 3 и 4 декември ", съобщи държавната Анадолска организация, цитирайки съветника на президента Реджеп Тайип Ердоган Ибрахим Калин.
Очаква се Ердоган да седне на една маса с Еманюел Макрон, Ангела Меркел и Борис Джонсън във време на високо напрежение в алианса на НАТО поради офанзивата на Турция предишния месец против кюрдските бойци - основен съдружник на Запада против „ Ислямска страна “.
Турция вижда сирийските кюрдски бойци като част от Кюрдската работническа партия (ПКК), направила кървавия протест против турската страна през 1984 година и считана за терористична организация от Европейския съюз и Съединени американски щати.
Турската атака беше спряна от две примирия, подписани с Москва и Вашингтон, само че Анкара заплаши, че ще възобнови военните дейности, в случай че кюрдските сили не се изтеглят изцяло от контрактуваната зона на дълбочина 30 километра по продължение на турската граница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР