В началото на декември 2021 г. броят на интернет сателитите

...
В началото на декември 2021 г. броят на интернет сателитите
Коментари Харесай

Сателитните чинии на Илон Мъск са магнит за котки - вижте защо

В началото на декември 2021 година броят на интернет спътниците на Илон Мъск и Starlink, циркулиращи в орбита над нас, доближи 1800, а от ден на ден хора по земята се доставят със специфичните чинии на компанията.

Starlink към този момент пусна и втора тяхна версия, а покритието на галактическия интернет се чака да " огрее " и нашите ширини през актуалната година.

Оказва се обаче, че чиниите са атрактивни освен за хората, живеещи в откъснати региони, където няма различен интернет, само че и за някои животни, по-специално котките.

Наскоро в Twitter се появи фотография на пет котки, избрали паница на Starlink като място за отмора.

Логично би било да предположим, че чинията излъчва особени талази, които притеглят сензитивни животни каквито са котките, само че истината е много по-семпла.

Това, което не знаехме за чиниите до момента, е, че излъчват топлота, която изключително през зимата е като магнит за животни от всевъзможен темперамент, в това число инсекти, написа " Лайфстайл.бг ".

От Futurism споделят, че към този момент не е ясно дали има друга причина за афинитета на животните към устройството на Starlink, нито дали продължителната им непосредственост може да докара до опасности за здравето им.

Остава да се обясни и дали животните по някакъв метод пречат или лимитират сигнала.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР