В началото на декември 2019 година електроразпределителната компания, обслужваща Североизточна

...
В началото на декември 2019 година електроразпределителната компания, обслужваща Североизточна
Коментари Харесай

Близо 12 000 бизнес клиенти на ЕРП Север актуализираха своите данни за предоставена мощност

В началото на декември 2019 година електроразпределителната компания, обслужваща Североизточна България, започва акция към небитовите си клиенти за актуализиране на данните за предоставена мощ на обекти, присъединени към електроразпределителната мрежа. Два месеца след началото на изпращането на уведомителни писма за нужната актуализация, близо 12 000 бизнес клиенти на ЕРП Север са подали своите заявления за понижаване, опазване или увеличение на предоставената в техните обекти мощ.

Считано от 1 юли 2020 година ЕРП Север ще промени метода за пресмятане на мрежовата съставния елемент за достъп, като се чака новият способ за ценообразуване да бъде одобрен от КЕВР и да влезе в действие от началото на новия ценови интервал. Основната смяна в метода на ценообразуване се състои в това, че за небитови клиенти цената за достъп ще зависи от предоставената мощ, а не както в този момент от количествата употребявана електрическа сила в съответното място на ползване.

Чрез смяната в ценообразуването на мрежовата съставния елемент за достъп, основана на предоставена и непокътната за даден клиент мощ, ще се реализира заслужено систематизиране на разноските за достъп сред бизнес клиентите. От друга страна всеки от тях ще има свободата да избира какъв потенциал от мрежата да ангажира съгласно самостоятелните си потребности. В същото време с актуализиране на данните за предоставена и действително нужна мощ ще се усъвършенстват разноските за поддържане на потенциала на мрежата, което от своя страна ще увеличи качеството на доставяната електрическа сила.

През февруари ЕРП Север ще организира втори стадий на акцията по актуализация на данните за предоставена мощ до своите клиенти. Всеки клиент на електроразпределителната компания, който не е съумял да заявява предоставената си мощ, ще получи писмо, указващо методите за подаване на нужната информация. Допълнителна информация по отношение на процедурата по увеличение, понижаване или опазване на предоставената мощ клиентите могат да получат на телефон 0700 1 61 61, както и на адрес: https://www.erpsever.bg/bg/promqna-moshtnost, където са оповестени всички нужни документи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР