В началото на август легендата MINI обяви, че производството на компанията

...
В началото на август легендата MINI обяви,
че производството на компанията
Коментари Харесай

MINI отбеляза 60 години и в България

В началото на август легендата MINI разгласи, че производството на компанията е достигнало границата от 10 000 000 единици. Юбилейният автомобил се трансформира в реалност в годината, в която марката отбелязва своя 60-ти рожден ден и е на прага на нова революционна стъпка в своето развиване.

Това, което трансформира Mini в емблематичен за автомобилната промишленост модел е идеята му да предложи наличен, друг, икономичен и с живителна натура автомобил, който може да бъде използван както като личен превоз, по този начин и като фамилно решение с задоволително място за багаж.

През годините, произвеждане на MINI варира, увеличавайки се непрестанно от 1959 до 1971 година, а до 2000-та година съединените му представители минават границата от 5.3 милиона единици. Истинският взрив на марката настава след възраждането й от страна на BMW Group през 2001, като с изключение на единствено няколко години, производството непрекъсато се усилва, а единствено през миналата година, продадените представители на MINI са били съвсем 400 000. Дневното произвеждане на завода на марката в Оксфорд се е нараснало от 300 автомобила през 2001 година до към 1000 в момента, като в комплекса се сглобяват три- и петвратото MINI Hatch и Clubman, а Convertible и Countryman се вършат в Холандия.



За годишнината си, MINI създаде тематичната серия и пусна специална серия аксесоари .

Следващата стъпка в развиването на MINI беше демонстрирана по време на тазгодишното интернационално ревю във Франкфурт, където станахме очевидци на премиерата на първия в историята на марката напълно електрически сериен модел- MINI Cooper SE. Електромобилът обещава задвижваща система с мощ от 184 конски сили, литиево-йонна батерия за автономност от до 270 километра и типичното за всички представители на компанията свежарско картинг пътно поведение.

Още любопитни обстоятелства от историята на MINI можете да научите
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР