В началото на август испанският крал Хуан Карлос I напусна

...
В началото на август испанският крал Хуан Карлос I напусна
Коментари Харесай

Любовница на Хуан Карлос с подарък от 76 милиона евро

В началото на август испанският крал Хуан Карлос I напусна страната след редица обвинявания за хипотетични финансови закононарушения.

Но привързаността на страната към нейния монарх стартира да залинява още през 2012 година, след лов на слонове. Заедно с краля на това сафари е някогашната му държанка Коринна цу Сайн-Витгенщайн, известна също като Корина Ларсен.

В изявление пред Би Би Си тя приказва за подаръка от милиони евро от Хуан Карлос, недоволствата й, че е унизена от тайните служби на Испания... и за оня слон.

Коринна цу Сайн-Витгенщайн,всъщност не желае да приказва за слона, който тогавашният крал Хуан Карлос I умъртви на 11 април 2012 година Медиите оповестяват, че животното е на 50 години и е тежало пет тона, а бивните му били с дължина над метър.

Тя не е в положение да ревизира данните на животното, когато я питат за случая. "Нямам визия ", споделя немската консултантка от датски генезис.
Да, била е на сафари с краля, само че твърди, че е била надалеч, когато е създаден изстрела.

„ Видях го по-късно, тъй като всички пристигнаха да го видят. Но аз си потеглих след две минути. Аз съм ловджия, само че в никакъв случай не съм убивал слон в живота си и в никакъв случай не бих. За мен цялото ловно прекарване беше травматично в този смисъл ", споделя Корина. Сафарито от Ботсвана било подарък от краля на сина й във връзка десети му рожден ден.

Хуан Карлос I станал обичан на децата на Корина по време на връзката им, сред 2004 и 2009 година и за която испанците по това време не знаели нищо.
Бившият държавен глава на Испания е женен за кралица София от 1962 година.

„ Не ми се искаше да продължа в това пътешестване. Имах възприятието, че крал Хуан Карлос се пробва да ме върне с него и не желаех да оставям неверно усещане. Имах неприятни интуиции за това пътешестване. ", споделя русокоската и не се лъже, както се оказва по-късно. На зазоряване на 13 април 2012 година, кралят падна в първокласната си палатка и счупи бедро.



След завръщането му в Мадрид, медиите се нахвърлят върху историята със сафарито като лъв на нежна газела. Разкритието за лов на слонове идва доста скоро след следствие за корупцията против царския шурей Иняки Урдангарин, който сега е в пандиза.

Това е интервал на съществени усложнения за Испания, в която имаше безработицата е 23%. След като еопериран крал Хуан Карлос прави първата си обществена изява в болничното заведение с бастун.

На въпрос по какъв начин се усеща, той дава отговор: "Наистина скърбя. Сгреших и това няма да се случи още веднъж. " Крал Хуан Карлос I беше на практика недостижим на мястото си в кървавата и измъчена история на Испания.

Като държавен глава след гибелта на Франсиско Франко през 1975 година, кралят играе значима роля в прехода на Испания от тирания към народна власт и се сблъсква с опит за прелом през 1981 година, когато дейностите го утвърждават като престиж на трона и известността му нараства. Щетите върху фигурата на известния монарх след африканското пътешестване са големи.

Кризата избухна, тъй като пътуването до Ботсвана сложи няколко неща във фокуса, споделя Хосе Антонио Сарсалехос, някогашен редактор на испанския вестник ABC, реакционер и монархист по убеждения пред Би Би Си.

"Първо, че кралят беше намерено погрешен на кралица София. Второ, че като посети страна, в която Испания нямаше дипломатическо посланичество, кралят, като държавен глава, беше отвън радара на испанското държавно управление по време на тежка икономическа рецесия. И трето, това беше доста скъпо пътешестване и не знаехме кой е платил за него. Това сътвори ужасяващ облик на краля. "

Първите контакти

Крал Хуан Карлос I и Корина Сайн-Витгенщайн се срещат празненство със съревнование по пукотевица през февруари 2004 година

Тя споделя, че царят имал проблеми с оръжието си, което тя познавала добре и му обяснила какво не е наред, а той останал доста сюрпризиран.
Връзката им напредвала постепенно. Няколко месеца говорили единствено по телефона.

Първата среща беше при започване на лятото. Винаги доста се смеехме. Свързваха ни доста неща и имахме доста общи ползи: политика, история, добра храна, виновност...

"Живеех в Лондон по това време, преди малко започнах личен консултантски бизнес. И бях самотна майка на две деца. И по този начин, бяхме в Мадрид в дребна селска къща във фермата и пътувахме дружно.

Първата година беше по-трудна, тъй като бях доста заета и той имаше цялостен график, само че ми се обаждаше до 10 пъти дневно. Искам да кажа, че това незабавно се трансформира в доста мощна, дълбока и смислена връзка. ", споделя Корина пред Би Би Си.

Веднъж го попитала по какъв начин приема всичко това кралицата, доня София, а той и дал отговор, че имат спогодба да съставляват Короната, само че всеки имал собствен и самостоятелен живот, а и той преди малко завършил връзка от съвсем 20 години с друга жена, която също заемала доста значимо място в сърцето и живота му.
Така те стават интимни и тя прекарвала време с приятелите на краля и се срещала с децата му.

През 2009 година бащата на Корина цу Сайн-Витгенщайн бил посетен от Хуан Карлос I.

"Той ми се обади и сподели, че краля е пристигнал да го посети и му споделил, че е доста влюбен в мен и че има намерение да се оженим като прецизирал, че не може да го направи незабавно и ще отнеме известно време. Искаше татко ми да знае, че е сериозен с мен. ", изяснява консултантката.
По-рано същата година твърди, че крал Хуан Карлос I ѝ предложил. „ Когато се случи нещо сходно, това е доста прочувствено ", споделя тя.
"И аз бях доста влюбена в него, само че допусках, аз съм политически пълководец, че ще бъде доста мъчно. И мислех, че това може да дестабилизира монархията. ", признава Корина.

"Ето за какво в никакъв случай не ми се постановяваше да преследвам концепцията за женитба. Просто я одобрих като доказателство за сериозността на връзката, а не като нещо, което в действителност щеше да се осъществя "

Същата година връзката им завършва, тъй като татко й страда от рак на панкреаса и лекарите му дават единствено няколко месеца живот. Тя взема решение да прекара това време с него, тъй като са доста близки. Веднага след погребението краля изненадващо й признава, че от три години има връзка с друга жена.

"Буквално бях опустошена. Това беше последното нещо, което чаках. Имах потребност от прочувствена поддръжка, откакто татко ми умря, а новината беше величествен прочувствен потрес за мен ", спомня си някогашната държанка.

"Просто не го чаках, откакто той ме попита и посети татко ми. Бях в в действителност неприятна форма няколко месеца. "

Изключвайки кралица София, Корина споделя, че е вярвала, че е имала изключителна връзка с крал Хуан Карлос I.

„ Дадох му да разбере доста ясно, че няма да понасям по едно и също време да прави секс с други дами “, споделя тя. "Мисля, че в последна сметка той беше наскърбен от това, което направи. Но за мен това беше нещо, което в никакъв случай не бих могла да преодолея. "

Въпреки че връзката е завършила, те остават другари, частично тъй като кралят имал положителни връзки с децата й. В края на 2009 година Хуан Карлос изискал да я види.

"Той имаше неприятни вести. Беше му диагностициран израстък на белия дроб, беше уверен, че е рак и беше изплашен. Каза, че фамилията му не знае нищо. И аз не желаех да го оставя, тъй че останах като добър другар, предан и непосредствен от самото начало, когато беше доста зле. "

Когато насрочват интервенцията през 2010 г Корина споделя, че кралят я е помолил да бъде в болничното заведение с него.

"Спях на диван до леглото му преди интервенцията, тъй като беше доста нервозен, само че в последна сметка биопсията разкри, че туморът е незлокачествен. "
Тогава дойде фамилията му и член на неговия личен състав, не доста другарски надъхан, й подрежда безогледно да напусне.

"Когато кралица София и някои нейни придворни схванаха, че кралят е сериозен с мен, се разви много високо равнище на неприязън ", признава Корина. Въпреки това другарството й с Хуан Карлос продължава

"Той се възстановяваше доста постепенно от интервенцията.От време на време ходех в Мадрид, с цел да видя по какъв начин напредва с рехабилитацията “, се връща в спомените си тя.

Какво ни връща към 2012 година: Ботсвана, мъртъв слон и счупеното бедро на краля.

Никога не се е казвало, че в действителност точно аз проведох репатрирането му, тъй като нямаше проект, продължава някогашната държанка на краля.
Летяхме в частен аероплан и бях наясно с обстоятелството, че кралят не е в положително здраве. Имаше двама лекари с него, което ме притесняваше. Затова и държах самолета близо. Това беше огромна отговорност. Те го приготвиха за интервенция. Бях доста нервна и си мислех, че няма да го закараме жив вкъщи.
Историята от сафарито бързо се трансформира в медийна сензация и Корина цу Сайн-Витгенщайн счита, че всичко е било нагласено.
"Мисля, че това пътешестване щеше да излезе в пресата, без значение от произшествието ", споделя тя.

Скандалите, които се развихриха към зетя и дъщерята на краля, започнаха да излизат на повърхността в края на 2011 година и мисля, че това сътвори разнообразни фракции в границите на кралското семейство.

В двореца имаше сили, които работехаза това да изтласкат Хуан Карлос, пробвайки се да ускорят абдикацията “, споделя тя.

Пристигнахме в Мадрид от Ботсвана през нощта. Кралят Хуан Карлос беше откаран напряко в болничното заведение.

От момента, в който се завърнах от това пътешестване, бях под тотално наблюдаване, продължава описа си Корина.

Това беше началото на акция да ме показват като Уолис Симпсън, лейди Макбет, един злобен персонаж, който води този прелестен човек в това пътешестване по време на огромна икономическа рецесия.

След африканското пътешестване твърди, че стартира да получава нежелано внимание от испанската разследваща работа: Националния разследващ център (CNI) и тяхна жертва става жилището й в Монако.

В жилището имаше някого, до момента в който пътувах, споделя тя. Получих известия от охранителна компания, казващи, че са се свързахме се с нейните другари от Испания. Изпратих известие на краля с въпрос кои са тези хора и какво става? Той сподели, че са там, с цел да ме предпазят от папараците.

Но в случай че той се беше погрижил за моята сигурност, можеше да се обади на положителния си другар, принц Алберт, който също е мой дълготраен другар, и да му каж, че имаме някои терзания по отношение на сигурността и може ли да бъдат нащрек.

Какво търсиха? При това прекомерно упорито. Те останаха там седмици и седмици.

Твърди, че не знае какви документи са търсили.

Разказва, че тя е била последвана по време на командировка до Бразилия и че е получавала анонимна опасност за гибел, в която се казвало, че има доста тунели сред Монако и Ница - намек за злополуката, при която принцеса Даяна от Уелс почина в Париж.

В швейцарския й апартамент, споделя тя, някой оставил в хола книга за гибелта на принцесата.

По-късно, през 2012 г.Лондон е посетена от тогавашния началник на испанското разузнаване Феликс Санс Ролдан.
Той сподели, че кралят го изпраща. Първото предизвестие, което ме накара да не приказвам с пресата. Той сподели, че в случай че не съблюдавам инструкциите, не може да подсигурява физическата ми целокупност или тази на децата ми.

Би Би Си се опита да приказва посредством Националния разследващ център с Феликс Санс Ролдан, който към този момент не е шеф по разузнаването, по отношение на тези съществени обвинявания.

Искането остава без отговор. И Iberdrola, испанската електроенергийна компания, в чиито консултативни органи взе участие някогашния началник на разузнаването отхвърля да улесни контакта с него. Известно е, че Феликс Санс Ролдан е доста добър другар на Хуан Карлос.

Когато Феликс Санс беше назначен за шеф на CNI, сред тях се сътвори мощно другарство, той доста несъмнено пазеше краля, изяснява Фернандо Руеда, професор от университета Вилануева и специалист в испанските разследващи служби.

Но Феликс Санз не беше първият шеф на CNI, който сподели на краля, че връзките с Корина са доста отрицателни и че не може да й се има вяра, прибавя той.
На въпрос какво мисли за обвиняванията в тормоз на Корина цу Сайн-Витгенщайн, той дава отговор че никой не знае дали е правилно или не.

Но не бих се учудил, тъй като в случай че разследващата работа реши, че сигурността на испанската страна е в заплаха, тя ще употребява всички механизми, с цел да накара някой да върне документи, споделя Фернандо Руеда.

В Испания крал Хуан Карлос не съумя да се отърси от проклятието на слона. През 2014 година той абдикира в интерес на сина си, актуалният крал Фелипе VI.
Като някогашен крал той към момента беше доста деен в формалните каузи, бизнеса и интернационалните пътувания, изключително до Близкия изток, преди да се отдръпна от публичния живот през 2019 година.

Именно тези контакти, които Хуан Карлос има в Близкия изток, станаха обект на натоварен надзор, изключително от прокуратурата.

Съдебните следствия започнаха, откакто излязоха аудиозаписите на испански полицейски комисар, който е записал всичките му диалози с богатите и могъщите, в това число и с Корина цу Сайн- Витгенщайн.

Аудиото е оповестено от испанските медии през 2018 година В един от записите женски глас пита риторично на испански за някогашния крал: „ Как получава пари? Качва се в аероплан, отива в арабските страни и се връща с парите в куфари, от време на време с пет милиона. Той има машина, с цел да ги брои, виждала съм я със личните си очи ".

Корина цу Сайн- Витгенщайн в никакъв случай не е потвърждавала публично, че е дамата в записа, само че разкритията от тези ленти стават медийна сензация и се трансформират в катализатор за започването на следствия в Швейцария, а неотдавна и в Испания.

В центъра на следствието е заплащане в размер на 100 милиона щатски $ от починалия крал на Саудитска Арабия, трансферирано през 2008 година по банкова сметка в Швейцария, обвързвано с офшорна фондация със седалище в Панама. Бенефициент е Хуан Карлос I.

Швейцарският прокурор Ив Бертоса проверява трима души по отношение на някогашния крал и се пробва да разбере дали парите са били свързани с възлагането на контракт за милиони долари на консорциум от испански компании за построяването на високоскоростна влакова линия в Саудитска Арабия три години по-късно.
В Испания прокуратурата на Върховния съд стартира следствие на сметките на някогашния крал в чужбина, само че тя може да прегледа всяко допустимо закононарушение след неговата абдикация през 2014 година, когато той губи имунитета, който испанската конституция подсигурява на президента.

След това, при започване на август, седмици откакто беше обвързван с следствието, някогашният крал направи изненадващото известие, че напуща Испания. След две седмици спекулации за местонахождението му, испанският кралски двор удостовери, че се намира в Обединените арабски емирства.

Каква е ролята на Корина цу Сайн- Витгенщайн?
Тя е една от разследваните от швейцарския прокурор. И това е по този начин, тъй като през 2012 година, след развръзката в Ботсвана, към момента кралят Хуан Карлос й трансферира това, което е останало от 100-те милиона $ от Саудитска Арабия, към 76 милиона $.

"Бях доста сюрпризирана, тъй като явно това е извънредно великодушен подарък ", изяснява тя. "Ще кажа обаче, че през 2011 година имахме полемики по отношение на желанието му да направи наследство до момента в който е жив. Започна да приказва за гибелта си и какво желае да остави в наследството си. "

"Той също загатна, че желае да се грижи за мен, само че не обсъждахме суми. Беше угрижен, че фамилията му няма да почете волята му ", споделя Корина.
Тя споделя, че е получила парите, откакто нейният апартамент в Монако е претърсен и посетен от шефа на CNI.

След като получава превода тя отпътува за Мадрид, с цел да благодари на краля и му споделя, че се усеща отговорна за случилото се с него.

Мисля, че беше доста сюрпризиран да разбере степента на напън върху мен и че бях подложена и разрушително влияние върху репутацията ми, споделя тя.
В изказване до швейцарския прокурор Корина цу Сайн- Витгенщайн съобщи, че има вяра, че кралят й е дал парите от обич.

Смятам, че беше самопризнание за това какъв брой доста означавах за него, какъв брой доста сина ми означаваше за него “, споделя тя. Беше признателност, че се грижех за него през най-лошите му моменти.

Тя упорства кралят да не се пробва да скрие или изпере парите, като й ги трансферира, макар че през 2014 година й споделя, че ще ги върне.

През 2014 година той направи обезверени опити да възобнови връзката с мен, споделя тя. В един миг той разбра, че е невероятно и побесня. Поиска да му върна всичко назад,но мисля, че това беше просто експлоадиране.

Той удостовери в швейцарското следствие, че в действителност в никакъв случай не си е желал парите назад и в никакъв случай не съм имала пари от негово име, твърди Корина.
В Испания мултимилионерският подарък на Хуан Карлос провокира огромен интерес и отвращение.

Новината идва в миг, когато Испания е изправена пред едно от най-сериозните огнища на ковид в Европа.

Ивет Торент, млада адвокатка от Барселона, стартира онлайн петиция парите да бъдат преведени в системата за публичното опазване на здравето.
Изчерпаният здравен личен състав работи хиляди часове с нищожни запаси, споделя Торент и прибавя, че разпределянето на средствата за тях би било "най-справедливото нещо ".

И какво би желала да направи някогашната държанка на краля с парите, които той й е подарил?

Не знам дали тези пари са противозаконни, дава отговор тя, само че в случай че настоящите следствия открият противозаконен генезис те би трябвало да бъдат върнати.
Корина цу Сайн- Витгенщайн твърди, че ползата към нея и парите, които е получила от някогашния крал са част от злокобна акция, проведена от испанския CNI.

Той даде на Би Би Си лист с номера на полицейски отчети, свързани с случаите, за които твърди, че са се случили във Англия през последните години.

Тормозът в никакъв случай не е спирал, в противен случай – ескалира. споделя тя.

Но ще приказваме за това в процесите, които ще се издигнат във Англия. Случаят ще се занимава с всички детайли на мрежата за злоупотреби. Хуан Карлос ще бъде обвинен, само че той може да не е единственият, споделя Корина.

Тези английски правосъдни производства към момента не са почнали.

За Фернандо Руеда, специалистът в испанския CNI, има въпросителна към изказванията на някогашната кралска държанка.

Няма смисъл испанските секрети служби да не престават да я тормозят във Англия в този момент, когато нещата са обществени и ясни. Това, което прави е да се пробва да се изкара жертва в опитите да се отбрани, споделя той.

Проблемът на Корина е, че тя е изправена пред правосъдни процеси и би трябвало да изясни за какво разполага със 76 милиона $. Тя може да бъде упрекната, само че съгласно испанския закон, Хуан Карлос не може да бъде упрекван, прибавя той.

Въпреки правосъдната каша, в която се намира, Корина цу Сайн- Витгенщайн декларира, че за момент не съжалява за връзката си с някогашния испански крал.
Изобщо не скърбя за сантименталната си връзка с Хуан Карлос, съобщи изрично тя.

Имам доста откровени усеща към него и съм извънредно натъжена от посоката,в която поеха нещата, приключва тя извънредното си изявление за Би Би Си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР