В началото на 2022 производителите на автомобили продължават да изпитват

...
В началото на 2022 производителите на автомобили продължават да изпитват
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Европа с най-лош февруари от 1990г.


В началото на 2022 производителите на коли не престават да изпитват проблеми с доставките и продажбите на нови коли в Европа. Това сочат данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA), представени от Българска телеграфна агенция.

През този февруари са продадени 719 465 нови автомобила в Европейския съюз, като това е бил най-лошият февруари от началото на тази статистиката през 1990 година.

Продажбите са намалели с 6,7 на 100 по отношение на така и така слабите данни за февруари 2021 г, сочи още изследването.

Основните пазари на Франция и Италия са с двуцифрен спад (-13 и -22,6 на сто).

В Белгия и Полша също се следят обилни числа (-11,9 и -11,2 на сто).

За разлика от тях, в дестинации като Германия и Испания , откъдето обичайно българинът също купува коли, се регистрира годишно повишаване (+3,2 и +6,6 на сто).

България е с двуцифрено нарастване на продажбите от 17 %.

Другият пазар, който регистрира доста повишаване е английският, който е траял да се възвръща след месеци спад, отчитайки повишаване от 15 на 100.

След като понесе ударите на пандемията от Ковид-19 през 2020 година, автомобилният пазар в Европа и Америка остана неподвижен от пролетта на 2021 година от дефицита на полупроводници.

Чиповете, създавани най-много в Азия, са безусловно нужни за произвеждане на телефони и портативни компютри, само че и за колите, в които се влагат от ден на ден технологии.

Стана ясно и че двамата водещи снабдители на неон в Украйна, които създават към половината от международните доставки на основната съставна част за производството на чипове - неон, са спрели интервенциите си поради войната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР