В началото на 2019 г. ще бъде създадена постоянно действаща

...
В началото на 2019 г. ще бъде създадена постоянно действаща
Коментари Харесай

Работна група ще решава проблемите на пчеларите

В началото на 2019 година ще бъде основана непрекъснато настояща работна група, която да взема решение въпросите в бранш " Пчеларство ". Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който се срещна с представители на протестиращи пчеларски организации, които по-рано стачкуваха пред министерството. Той посочи, че работната група ще управлява осъществяванията на взетите решения за възстановяване на активността в бранша.

" Ще стартираме с най-неотложните неща, а точно смъртността при пчелите в страната. Набелязахме някои административни документи, които се явяват като спънка и би трябвало да се преработят. Обещахме си да се държим взаимно осведомени във връзка с здравния статус на пчелите и проблемите, които те виждат на терен, а ние няма по какъв начин да знаем за тях. Между двете страни има цялостно схващане ", безапелационен бе заместник-министър Иванов. Той посочи, че един от другите проблеми при производителите на мед е многочислената бройка на организациите, които ги съставляват. До момента са регистрирани 17 организации, а през днешния ден в Министерството беше входирана декларация, подписана от над 40 организации.

 Пчелари излязоха на митинг с ковчег пред Министерството на земеделието Виж още Пчелари излязоха на митинг с ковчег пред Министерството на земеделието
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР