В началото на 2019 г. ще бъде реализиран Законът за

...
В началото на 2019 г. ще бъде реализиран Законът за
Коментари Харесай

Ето кой важен закон ще бъде реализиран през 2019-а

В началото на 2019 година ще бъде осъществен Законът за градушките. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на конференция, на която бяха показани резултатите от работата в бранша през годината, съобщи организация „ Фокус “.

„ Сигурно не съм съумял да кажа доста от нещата, които не сме създали през 2018 година Това, което ми се искаше да вкараме, само че се забави и ще бъде осъществено при започване на идната година е Законът за градушките “, уточни той. Моята упоритост е до края на месец януари да го предложа на Министерски съвет и да отиде към Парламента “, разяснява земеделският министър. Според него сега е доста значимо предприятието за битка против градушките да бъде основано. Румен Порожанов изясни, че този закон ще даде опция на доста урбанизирани територии да бъдат покрити от противоградната отбрана и ще намалеят вредите върху имуществото.

По думите му специфичността на законопроекта е, че вноските са заложени от застрахователите. „ Вноската, която залагаме е сред 5-6 млн.лв., тя е да има взаимност и да се понижи вноската на земеделските производители “, посочи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР