В началото на 2013 г. 11 агенти на ДАНС влязоха

...
В началото на 2013 г. 11 агенти на ДАНС влязоха
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАБЧ: Агенти на ДАНС влизаха в моя кабинет по сигнал, който не се потвърди

В началото на 2013 година 11 сътрудници на ДАНС влязоха в моя кабинет по сигнал за изчезнали документи от архива, с които се изнудват за по 500 евро претенденти за българско поданство. Проверка в архива сподели, че документите са там. Това описа по един от някогашните шефове на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) – Росен Иванов. Той е бил отпред на организация от 2010 година до 2013 година

В сигналите на различен някогашен шеф на ДАБЧ – Катя Матева, Росен Иванов попада като юрист, който взе участие в схемата за продажба на документи за българско поданство.

Иванов удостовери, че има адвокатска фирма и пази хора, на които е отказано поданство, само че не вижда нищо неправилно в това.

Каза също, че употребява Христо Христов, също упоменат в сигналите от Матева, като съветник. Бил специалист по Западни Балкани. Христов не е юрист, не е регистриран като подобен, посочи Иванов.

Военният министър Красимир Каракачанов и водач на Вътрешна македонска революционна организация призна през вчерашния ден, че също употребява Христов като консултант.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР